Λόγια του αέρα από τον Ανδρέα Λοβέρδο και όνειρα νεοφιλελεύθερης νύχτας!

Λόγια του αέρα από τον Ανδρέα Λοβέρδο και όνειρα νεοφιλελεύθερης νύχτας!

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ που προωθεί στο Twitter το Hashtag #Αndreas ως άλλος Ανδρέας Παπανδρέου (μπορεί και να το νομίζει) σκορπάει όνειρα και βερμπαλισμούς ως άλλος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτή τη φορά από τη Σαλαμίνα υποσχέθηκε το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα!

Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία Πυθία να του πει:

Εἴπατε τῷ βασιλεῖ, χαμαὶ πέσε δαίδαλος αὐλά,
οὐκέτι Φοῖβος ἔχει καλύβην, οὐ μάντιδα δάφνην,
οὐ παγὰν λαλέουσαν, ἀπέσβετο καὶ λάλον ὕδωρ.*

«To διακύβευμα των εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου είναι η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ. Τίποτε λιγότερο. Ούτε ΚΙΝΑΛ, ούτε ΚΙΔΗΣΟ. Αυτή είναι η ιστορική μας ευθύνη», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο Novartis και ελπίζοντας στη σανίδα σωτηρίας της «σκευωρίας» που σκαρφίστηκε η Νέα Δημοκρατία, άρα και άρρηκτα συνδεδεμένος μαζί της.

Αλλά ο Ανδρέας Λοβέρδος που είχε ξεχάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα στην σύλληψη των οροθετικών γυναικών, που ίδρυσε τη Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας, που ως υπουργός Παιδείας του Σαμαρά εξέδωσε εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία οι χριστιανοί ορθόδοξοι μαθητές δεν δικαιούνταν απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών για λόγους συνείδησης, ονειρεύεται τώρα ένα… ΠΑΣΟΚ δεκανίκι της συντηρητικής παράταξης με λόγια του αέρα:

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, είναι ενωμένο και είναι δυνατό. Μαζί θα δημιουργήσουμε το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα, το πιο δημοκρατικό κόμμα στην Ευρώπη».

Παραμένει άγνωστο πως ο Ανδρέας Λοβέρδος ονειρεύεται την πρόοδο λοξοκοιτάζοντας τους νεοφιλελεύθερους και τους ακροδεξιούς του Κυριάκου Μητσοτάκη,  προσπαθώντας να οικειοποιηθεί τα επιτεύγματα του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο ίδιος είπε πως το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε τη μεσαία τάξη της χώρας. «Δεν υπήρχαν πανεπιστήμια, δεν υπήρχαν κέντρα υγείας, δεν υπήρχαν οδικά δίκτυα, δεν υπήρχε μεσαία τάξη μεγάλη και ικανοποιημένη. Εμείς αλλάξαμε την Ελλάδα», ανέφερε!

Τώρα πως ο Ανδρέας Λοβέρδος παρέα με τους ακροδεξιούς και τους νεοφιλελεύθερους του Κυριάκου Μητσοτάκη και την ταξική και ολιγαρχική κοινωνία που θέλουν, θα αναγεννήσει το όραμα του Ανδρέα Παπανδρέου, ούτε ο ίδιος το ξέρει, ούτε το έχει καταλάβει. Ή μάλλον το ξέρει πολύ καλά…

Λόγια του αέρα και όνειρα νεοφιλελεύθερης νύχτας!

* Πείτε στον βασιλιά, το μεγαλόπρεπο μέγαρο έπεσε στο έδαφος.
Ο Φοίβος δεν έχει πια την κατοικία του, ούτε τη δάφνη που προφητεύει,
ούτε την πηγή που μιλάει. Και το νερό που μιλάει έχει στερέψει κι αυτό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter