Μάκης Βορίδης: Κοριός; Οχι καλέ, μέλισσα είναι

Μάκης Βορίδης: Κοριός; Οχι καλέ, μέλισσα είναι

Στην «Πάπισσα Ιωάννα» του Ροΐδη οι καλόγεροι βαφτίζουν τις χήνες ψάρια για να περιδρομιάσουν εν μέσω νηστείας. Οι ακροδεξιοί της εποχής μας κι αν έχουν ειδικευτεί σε τέτοιου είδους βαφτίσια. Βαφτίζουν τον αυταρχισμό τάξη, την απολυταρχία δημοκρατία, τους πρόσφυγες εισβολείς, τον αγκυλωτό σταυρό αρχαιοελληνικό σύμβολο, τον Χίτλερ εξέχοντα Γερμανό ηγέτη, την παρανομία νόμο και το χολερικό μίσος πατριωτισμό. Ενίοτε, με τη συνδρομή της νομιμόφρονος Δεξιάς, βαφτίζουν και τον εαυτό τους δημοκράτη, νεοδημοκράτη, φιλελεύθερο, δεξιό, κεντροδεξιό, όπως ο Πλεύρης, ο Αδωνης και ο Βορίδης, που ξεπλύθηκαν στην κολυμπήθρα της ΝΔ του Σαμαρά και του Μητσοτάκη. Μόνο ακροδεξιούς μην τους πεις γιατί θίγονται.

Ο Μάκης (Μαυρουδής) Βορίδης έχει κορυφαία θέση στην κατηγορία των πεφωτισμένων κατόπιν της σχετικής βαπτίσεως. Στα νεανικά του χρόνια βάφτισε το τσεκούρι που κράδαινε όπλο υπεράσπισης της δημοκρατικής νομιμότητας. Αργότερα βάφτισε τον Λεπέν κορυφαίο μεταρρυθμιστή της Ευρώπης. Υστερα βάφτισε τον εαυτό του σούπερ πατριώτη, έως μακεδονομάχο. Αλλά σήμερα, πριν από λίγες μόλις μέρες, ξεπέρασε ακόμα και τον γνωστό Νονό: βάφτισε μέλισσα έναν κοριό νααα, με το συμπάθιο, που είχε τρυπώσει –σβιιιν– στο αυτί του. Στο κινητό του, εντάξει, δεν έχει διαφορά. Κρυφάκουγαν τον Μάκη, όπως αποκάλυψε το Documento και παραδέχτηκε και ο ίδιος, κάποιες σκοτεινές δυνάμεις. Αγνωστες, ανεξιχνίαστες.

Και λόγω μέλισσας, μέλι ο Μάκης. Ο φρουρός της νομιμότητας κάνει γαργάρα τη σκαστή εγκληματική πράξη εις βάρος του. Το ξέρει, έχει ενημερωθεί, αλλά δεν μιλάει. Και μόνο όταν το Documento τον βγάζει στη σέντρα υποχρεώνεται να κάνει τα ξινά γλυκά. Δεν το ψάχνει, δεν καταγγέλλει, δεν το συζητάει καν, δεν προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, προτιμά να το αφήσει να αιωρείται με διάφορα μελίρρυτα επιχειρήματα. Και δίνει έτσι το μήνυμα στο Μαξίμου, στους αυτουργούς των υποκλοπών, στο παρακράτος και το επιτελικό κράτος, στον Μητσοτάκη: Ως σώφρων ακροδεξιός μπορώ να προτάσσω το στήθος στον Τσίπρα, τον Κασσελάκη, τον Ζάεφ, στους γκέι. Αλλά όσοι με κρυφακούγατε μην ανησυχείτε. Μέλισσα ο κοριός!

Αυτό το ανατριχιαστικά διπρόσωπο, η αδιαφορία μπροστά στη σκύλευση της προσωπικής του ζωής, κάτι δείχνει για τον ίδιο. Αλλά κάτι δείχνει και για το καθεστώς. Είτε βγάζει τον κοριό μέλισσα για να μη χάσει το μέλι είτε εκβιάζεται από όσα οι βιαστές του κινητού του έχουν μάθει ή απλώς θεωρεί απολύτως νόμιμο και δημοκρατικό να τον παρακολουθούν, ο Βορίδης αντιδρά όπως πρέπει. Ως στυλοβάτης του καθεστώτος. Ξέρει ότι ο κοριός στο αυτί του είναι Kyriakos Predator. Ξέρει τον δράστη. Ξέρει τα πάντα. Αλλά το βουλώνει. Γιατί ξέρει επίσης ότι αυτό το καθεστώς που τον παρακολουθεί είναι το καθεστώς που τον ξεπλένει, τον ανταμείβει, τον έχει αναδείξει φωστήρα της δημοκρατίας μας. Σιγά μην αφήσει έναν κοριό να του χαλάσει το μέλι…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter