Με τον φόβο των αποδοκιμασιών στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός

Με τον φόβο των αποδοκιμασιών στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός

Με τον φόβο των αποδοκιμασιών βρίσκεται από χθες στην Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός που έχει μετατραπεί σε αστυνομοκρατούμενη πόλη με περίπου 6.000 αστυνομικούς, που έχουν έλθει από άλλες περιοχές.

Είναι νωπό ακόμη το σοκ από τις προσωπικές αποδοκιμασίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη και φυσικά η προσπάθεια είναι να αποφευχθεί επαφή του πρωθυπουργού με κόσμο που δεν είναι ελεγχόμενος.

Το ενδιαφέρον σήμερα επικεντρώνεται στην απογευματινή ομιλία που θα περιλαμβάνει ένα προεκλογικού τύπου πακέτο παροχών για την εξαγορά της νέας γενιάς και τον κατευνασμό της μεσαίας τάξης.

Στους απόηχους του αποτυχημένου ανασχηματισμού η φετινή παρουσία στην ΔΕΘ του πρωθυπουργού έχει τα χαρακτηριστικά επανεκκίνησης της κυβέρνησης, καθώς μάλιστα η πολιτική χρονιά συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να είναι προεκλογική. Το Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστεί με το πακέτο των παροχών να ανακόψει την προιούσα φθορά της κυβέρνησης και να κερδίσει κάτι από το χαμένο έδαφος του καλοκαιριού. Φυσικά στόχος είναι να αποκαταστήσει την πληγωμένη εικόνα του πρωθυπουργού.

Ενδεικτικό των προεκλογικών στοχεύσεων της κυβέρνησης είναι η προσπάθεια εξαγοράς των 17χρονων, που στις επόμενες εκλογές θα ψηφίζουν στους οποίους θα χορηγηθεί freedom pass (θα αφορά τους εφήβους που θα εμβολιαστούν) που θα περιλαμβάνει και πακέτο δεδομένων για δωρεάν ίντερνετ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα εξαγγείλει και ενισχύσεις για τους φοιτητές.

Όπως αναφέρουν οι περί το Μέγαρο Μαξίμου στην ομιλία του ο πρωθυπουργός θα έχει μέτρα κατά της ακρίβειας, διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου για την απορρόφηση των αυξήσεων της ΔΕΗ, μέτρα κατά της αισχροκέρδειας και μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα αγαθά. Αναμένονται ακόμη φορολογικές ελαφρύνσεις και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Επίσης περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ, πάγωμα της εισφοράς αλληλεγγύης για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες και κατάργηση της για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους από το 2022. Επιπλέον θα ανακοινώσει μέτρα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Συνολικά θα κάνει έναν απολογισμό της διετίας και θα επιχειρήσει να πείσει ότι παρά τις αντιξοότητες όπως η πανδημία μένει πιστός στις δεσμεύσεις του και υλοποιεί το πρόγραμμά του ενώ θα επιμείνει ότι θα συνεχίσει τις κατ ευφημισμό μεταρρυθμίσεις. Δεν θα αναφερθεί στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού παρά μόνο στο άνοιγμα των σχολείων που θα το συνδέσει με την επέκταση του εθελοντικού εμβολιασμού στους εφήβους.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter