Μειοψηφία ΔΣ Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Άμεση απόσυρση του σχεδίου του Προεδρείου για τον νέο δικαστικό χάρτη

Μειοψηφία ΔΣ Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Άμεση απόσυρση του σχεδίου του Προεδρείου για τον νέο δικαστικό χάρτη

Την αντίθεση της με το σχέδιο του Προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για το νέο δικαστικό χάρτη εκφράζει η μειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης.

Ειδικότερα έξι δικαστές και συγκεκριμένα ο Εφέτης και πρώην πρόεδρος της ΕνΔΕ, Χριστόφορος Σεβαστίδης, ο Εφέτης Χαράλαμπος Σεβαστίδης, ο Πρωτοδίκης, Παντελής Μποροδήμος, ο πρόεδρος Πρωτοδικών, Μιχάλης Τσέφας, ο πρωτοδίκης, Ιωάννης Ασπρογέρακας και η Ειρηνοδίκης Έφη Κώστα, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τασσονται κατά της πρότασης που έχει καταθέσει το προεδρείο. Όπως υπογραμμιζουν “η πρόταση που έχετε καταθέσει ως προεδρείο της Ένωσης επιχειρηματολογεί εντελώς άκριτα για αύξηση της υλικής αρμοδιότητας των Ειρηνοδικείων και αρνείται οποιαδήποτε δυνατότητα Ειρηνοδικών να ενταχθούν στα Πρωτοδικεία παραβλέποντας ότι με τον τρόπο αυτό στερείτε σε εκατοντάδες συναδέλφους την προοπτική εξέλιξης τους στην δικαστική επετηρίδα”. Επίσης σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση” ταυτόχρονα δημιουργείτε προσκόμματα στην αξιοποίηση ικανών δικαστών στα Πρωτοδικεία σε μια εποχή που ο φόρτος εργασίας έχει αυξηθεί σημαντικά”.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση

Σύμφωνα με τις δημόσιες τοποθετήσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης επίκειται άμεσα η ολοκλήρωση του σχεδίου για την ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας. Το σχέδιο του Υπουργείου προβλέπει την ενσωμάτωση των Ειρηνοδικών στα Πρωτοδικεία χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ο ακριβής τρόπος υλοποίησης του σχεδίου.

Η πρόταση που έχετε καταθέσει ως προεδρείο της Ένωσης επιχειρηματολογεί εντελώς άκριτα για αύξηση της υλικής αρμοδιότητας των Ειρηνοδικείων και αρνείται οποιαδήποτε δυνατότητα Ειρηνοδικών να ενταχθούν στα Πρωτοδικεία παραβλέποντας ότι με τον τρόπο αυτό στερείτε σε εκατοντάδες συναδέλφους την προοπτική εξέλιξης τους στην δικαστική επετηρίδα και ταυτόχρονα δημιουργείτε προσκόμματα στην αξιοποίηση ικανών δικαστών στα Πρωτοδικεία σε μια εποχή που ο φόρτος εργασίας έχει αυξηθεί σημαντικά.

Ζητούμε την άμεση απόσυρση του σχεδίου σας και την υιοθέτηση της πρότασης που καταθέσαμε για δυνατότητα επιλογής των Ειρηνοδικών είτε να ενταχθούν στην δύναμη των Πρωτοδικείων είτε να συνεχίσουν τα δικαστικά τους καθήκοντα στα Ειρηνοδικεία χωρίς αύξηση της υλικής αρμοδιότητας δεδομένης της απομείωσης του έμψυχου υλικού που θα επέλθει.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος αναμονής καθώς οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Η Ένωση δεν έχει λόγο να γίνει ουραγός των εξελίξεων αλλά συνδιαμορφωτής τους.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter