Μεσολόγγι: Η στιγμή που ο Μπάμπης μπαίνει στο ΙΧ του κρεοπώλη – Ο ανιχνευτής μετάλλων και τα κρυπτονομίσματα

Μεσολόγγι: Η στιγμή που ο Μπάμπης μπαίνει στο ΙΧ του κρεοπώλη – Ο ανιχνευτής μετάλλων και τα κρυπτονομίσματα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Μπάμπη στο Μεσολόγγι, καθώς νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη στιγμή που ο 31χρονος επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του κρεοπώλη ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει ο Άλφα, φαίνεται ο Μπάμπης να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του κρεοπώλη, και σύμφωνα με τις Αρχές είναι η στιγμή που ο κρεοπώλης τον παίρνει από το σπίτι του για να πάει να τον σκοτώσει.

Στο πρώτο φωτογραφικό ντοκουμέντο φαίνεται η στιγμή, και συγκεκριμένα τα πρώτα δευτερόλεπτα που έχει επιβιβαστεί ο Μπάμπης Κούτσικος στο αυτοκίνητο του κρεοπώλη. Είναι 20:33 όταν ο 31χρονος κυνηγός βρίσκεται στη γειτονιά του και μπαίνει στο όχημα του κρεοπώλη και από τότε εξαφανίζεται.

Σύμφωνα με τον δεύτερο και τρίτο στιγμιότυπου που δείνει ο Alpha στις 21:28 στην οδό Ναυπάκτου φαίνεται το αυτοκίνητο και η κατεύθυνση που επιλέγει. Ενώ πλησιάζει στο σπίτι του αντί να στρίψει δεξιά εκείνος επιλέγει να στρίψει αριστερά και να κατέβει προς τη θάλασσα και μετά όταν ανεβαίνει στρίβει δεξιά για να αγοράσει το χαρτί κουζίνας να κάνει τη φασίνα στο σπίτι.

 

 

Η μηχανή δημιουργίας κρυπτονομισμάτων στο σπίτι του Μπάμπη

O Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, ανέφερε στο Μega ότι μέχρι στιγμής τα στοιχεία δεν δείχνουν την ύπαρξη κάποιου συνεργού ή να βάζει στο κάδρο κάποιο άλλο πρόσωπο, παρά μόνο τον 50χρονο κρεοπώλη, ο οποίος εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.

Η εκπομπή Live News αποκάλυψε ότι στο σπίτι του Μπάμπη βρέθηκε μηχανή δημιουργίας κρυπτονομισμάτων, ενώ ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι το τηλέφωνο του 31χρονου έδειχνε ενεργό ακόμα και 2,5 ώρες μετά τη δολοφονία του.

«Προμηθεύτηκαν αυτή τη συσκευή για να μπορέσουν να βγάλουν κρυπτονομίσματα», και εξηγούν ειδικοί  ότι το μηχάνημα αυτό είναι ικανό να λύνει δύσκολες μαθηματικές εξισώσεις, έχει ενσωματωμένα πανίσχυρα υπολογιστικά συστήματα και φέρνει μικρά ή μεγάλα κέρδη στον κάτοχό του.

«Κάποιος λοιπόν υποσχέθηκε σε κάποιον ότι θα του έβγαζε χρήματα. Για να το κάνει αυτό πήρε χρήματα τα οποία τα επένδυσε σε υλικό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αγόρασε πανάκριβες κάρτες οθόνης, πανάκριβες κάρτες γραφικών και πανάκριβους επεξεργαστές», τόνισε ο Νίκος Βασιλάκος, ειδικός τεχνολογίας.

Η μικρή αυτή συσκευή που συνδέεται μέσα από εφαρμογή σε τηλέφωνα και υπολογιστές μπορεί κανείς να την προμηθευτεί κυρίως από site του εξωτερικού. Η αξία της ανάλογα με τις αποδόσεις μπορεί να φτάσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ η  διαδικασία της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων θεωρείται αρκετά ενεργοβόρα και για αυτό λένε πως είναι σχεδόν απαγορευτική για την τσέπη ενός και μόνο ανθρώπου.

 

«Θα δούμε στο μέλλον πού ήταν η σύνδεση με το ρεύμα, γιατί εκεί είναι και τα πολλά χρήματα. Επειδή οι καταναλώσεις είναι τεράστιες και έχουμε δει πολλές φορές να συνδέονται ακόμα και σε δημόσιες υπηρεσίες», σημείωσε ο Νίκος Βασιλάκος.

«Με διάφορους τρόπους μπορεί να γίνει η παραγωγή κρυπτονομισμάτων. Κάθε κρυπτονόμισμα έχει διαφορετική χρήση. Το συγκεκριμένο μηχάνημα που εντοπίστηκε δεν είναι για Bitcoin», εξήγησε στο MEGA ο σύμβουλος κρυπτονομισάτων Μιχάλης Μίγγος.

Την ίδια ώρα, απαντήσεις από πιθανό DNA είτε στα ρούχα, είτε στα νύχια του Μπάμπη εκτιμούν ότι θα πάρουν οι αρχές καθώς παραμένει άγνωστο αν ο 31χρονος πάλεψε για τη ζωή του ή αιφνιδιάστηκε.

Ταυτόχρονα, άφαντα παραμένουν το όπλο και το κινητό τηλέφωνο του Μπάμπη ενώ στις έρευνες συμμετέχουν ακόμα και ναρκαλιευτές του ελληνικού στρατού.

Μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων

Το «σάρωμα» από μηχάνημα ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων έγινε σε συγκεκριμένα σημεία. Εκεί όπου οι Αρχές εκτιμούν ότι ο δράστης έκρυψε ή έριξε στο νερό το κινητό τηλέφωνο και το κυνηγετικό όπλο του θύματος, σύμφωνα με την «Πελοπόννησο».

Οι έρευνες αποδείχθηκαν άκαρπες και ως εκ τούτου η επιχείρηση αναζήτησης της καραμπίνας και του κινητού του θύματος θα συνεχιστούν και την Πέμπτη.

Στο «μικροσκόπιο» και το μπλε τετράδιο

Παράλληλα, οι αρχές ερευνούν και ένα τετράδιο στο οποίο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο 31χρονος Μπάμπης κρατούσε σημειώσεις αλλά και ονόματα ορισμένων ανθρώπων, που πιθανολογείται ότι πραγματοποιούσε οικονομικές συναλλαγές.

Το τετράδιο είχε εντοπιστεί και κατασχεθεί από την αστυνομία την περίοδο όπου ο 31χρονος ήταν αγνοούμενος. Μεταξύ άλλων, φέρεται ότι εντοπίστηκαν σημειώσεις με ημερομηνίες, αριθμούς, τοποθεσίες και ονόματα.

«Απλώνεται» η έρευνα

Οι Αρχές αναμένονται να καλέσουν για κατάθεση και νέα πρόσωπα που πιθανολογείται ότι συνδέονται με την υπόθεση. Όπως σημείωσε αξιωματικός της αστυνομίας στην «Πελοπόννησο»: «η έρευνα δεν σταματάει μέχρι να βρούμε όλα τα στοιχεία. Δεν μένουμε μόνο στον 50χρονο και σε πρόσωπα του περιβάλλοντος του, θα ‘’απλώσουμε’’ την έρευνα και προς άλλες κατευθύνσεις».

Διαβάστε επίσης: Μεσολόγγι: «Μίλησε» το κινητό του Μπάμπη – Οδηγεί στο όπλο του εγκλήματος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter