Θρίλερ στο Μεσολόγγι: Φυσίγγιο στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός – Ναρκαλιευτές στην περιοχή, κρίσιμη η βαλλιστική

Θρίλερ στο Μεσολόγγι: Φυσίγγιο στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός – Ναρκαλιευτές στην περιοχή, κρίσιμη η βαλλιστική

Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως σχετικά με τη δολοφονία του Μπάμπη στο Μεσολόγγι, καθώς οι έρευνες είναι σε εξέλιξη από την Αστυνομία. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το απόγευμα της Τρίτης βρέθηκε φυσίγγιο από κυνηγετικό όπλο κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρός ο  31χρονος.

Συγκεκριμένα, οι αρχές βρήκαν φυσίγγιο είναι για αγριογούρουνα, παρόμοιο δηλαδή με αυτό που ο δράστης πυροβόλησε το θύμα, και βρέθηκε το πρωί της Τρίτης, σε μικρή απόσταση από το σημείο που εντοπίστηκε νεκρός.

Το σημαντικό εύρημα αυτό, όπως και οι δύο καραμπίνες του κρεοπώλη θα μεταφερθούν στην Αθήνα για βαλλιστική εξέταση, για να διαπιστωθεί αν το φυσίγγιο έχει σχέση με την δολοφονία του νεαρού κυνηγού.

Οι ερευνητές της αστυνομίας, δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο ο δράστης να χρησιμοποίησε την καραμπίνα του νεαρού για να τον τραυματίσει θανάσιμα και στη συνέχεια να την πέταξε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αύριο στη περιοχή της Ευαγγελίστριας, όπου έγινε η δολοφονία, θα φτάσουν ναρκαλιευτές του Στρατού και με ένα ειδικό μηχάνημα που έχει ενσωματωμένο μαγνήτη ανάσυρσεις μεταλλικών αντικειμένων, και θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν την καραμπίνα του θύματος ή και άλλα φυσίγγια που είχε στην κατοχή του ο νεαρός κυνηγός.

Διαβάστε επίσης: Μεσολόγγι: Τον πυροβόλησαν με φυσίγγια για αγριογούρουνο – Τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση (Video)

Ταυτόχρονα πήραν δείγμα DNA από τον κατηγορούμενο για να το συγκρίνουν με γενετικό υλικό από τα νύχια του θύματος.

Σημειώνεται ότι ο 50χρονος δεν έχει μεταφερθεί σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα, αλλά κρατείται σε αστυνομικό τμήμα, από όπου πρόκειται να οδηγηθεί εκ νέου στον ανακριτή Μεσολογγίου.

Τον πυροβόλησαν με φυσίγγια για αγριογούρουνο

Ο δράστης του εγκλήματος φέρεται να πυροβόλησε το θύμα με κυνηγετικό όπλο ενώ οι πρώτες ενδείξεις από τον ιατροδικαστή είναι ότι η σορός του άτυχου Μπάμπη έφερε πολλές δαγκωματιές από άγρια ζώα.

Συγκεκριμένα, ο 31χρονος φαίνεται να έχει χτυπηθεί από φυσίγγια που χρησιμοποιούνται για αγριογούρουνο, κοινόβολα όπως χαρακτηριστικά λέγονται, πισώπλατα και αριστερά.

Η σορός θα παραμείνει στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών και σήμερα ώστε να παρθεί δείγμα DNA ενώ αύριο θα αποσταλεί τους συγγενείς προκειμένου να γίνει η κηδεία.

Τι είπε ο εκπαιδευτής του σκύλου που εντόπισε τον 31χρονο

«Τεχνολογικά, δεν έχει φτιαχτεί καμία συσκευή μέχρι τώρα που να μπορεί να αντικαταστήσει τη μύτη ενός ζώου και ειδικά ενός εκπαιδευμένου σκύλου» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ευάγγελος Αλεξανδρής, ο εκπαιδευτής του Echo, του σκύλου που κατάφερε να εντοπίσει χθες τη σορό του 31 ετών άνδρα στο Μεσολόγγι, τα ίχνη του οποίου αγνοούνταν από τις 5 Ιανουαρίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Αλεξανδρής, μετά από αίτημα των συγγενών προς την εισαγγελία Μεσολογγίου, διορίστηκε ο ίδιος ορκωτός πραγματογνώμονας ως επικεφαλής της ομάδας «Anubis Coldcase K9» για να συμμετέχει με εκπαιδευμένα σκυλιά στην έρευνα.

Ο Echo, που είναι βελγικός ποιμενικός, ανήκει στην ομάδα των συνολικά 11 εκπαιδευμένων σκύλων ανίχνευσης που διαθέτει η «Αnubis Coldcase K9 Team» και έχει συμμετάσχει και σε άλλες επιχειρήσεις. Μάλιστα, η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία, με σχετική της ανακοίνωση, εξέφρασε την πρόθεσή της να βραβεύσει τον συγκεκριμένο σκύλο ανιχνευτή και τον επικεφαλής εκπαιδευτή του. Όμως ο κ. Αλεξανδρής, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς κρίνει την πρόθεση της Φιλοζωικής, είναι κατηγορηματικός: «Το βραβείο ανήκει στην οικογένεια του θύματος που έκανε τόση υπομονή. Εμείς κάναμε απλώς τη δουλειά μας…».

Διαβάστε επίσης: Μεσολόγγι: Νέος κύκλος ερευνών από τις αρχές – Τι ψάχνουν στην περιοχή όπου εντοπίστηκε η σορός του 31χρονου (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter