Mετρό Πειραιά: Κυβερνητικό σόου τη Δευτέρα με πρωταγωνιστή τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Mετρό Πειραιά: Κυβερνητικό σόου τη Δευτέρα με πρωταγωνιστή τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Κυβερνητική φιέστα στήνεται αύριο Δευτέρα κατά τα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών του μετρό στον Πειραιά,  με “πρωταγωνιστή” τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, θα παραστεί και θα μιλήσει, στις 11 το πρωί.

Πρόκειται για τα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών της Γραμμής 3 του Μετρό, στον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» στον Πειραιά.

Όπως είναι προφανές, τα εγκαίνια των τριών σταθμών αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για προβολή του γνωστού αφηγήματος περί “κυβερνητικού έργου”, “πράξεων όχι λόγων” και άλλα παρόμοια.

Κι είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που απαγκίστρωσε το έργο το 2015, έβαλε τέλος στο τέλμα και στη στασιμότητα, επιτάχυνε αποτελεσματικά την πρόοδο και την εξέλιξή του. Και που ολοκλήρωσε τους τρεις σταθμούς Νίκαιας, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας και το σύνολο των σηράγγων ενώ ταυτόχρονα έδωσε λύσεις σε χρόνια προβλήματα, που επέτρεψαν την πρόοδο και την ολοκλήρωση του έργου.

Αραγε θα αναφερθεί σε όλα αυτά αύριο ο Κ. Μητσοτάκης; Θα θυμίσει ότι το 2015 η κατασκευή είχε σταματήσει, μια σειρά από κρίσιμες αποφάσεις όπως η οριστική χωροθέτηση του σταθμού Πειραιά και κρίσιμων εγκαταστάσεων δεν είχαν καθοριστεί, και ότι η συνήθης πρακτική των κυβερνήσεων της δεξιάς να γίνονται έργα χωρίς μελέτες εφαρμογής έφερναν σε κάθε στάδιο νέα προβλήματα ακόμη και στην όδευση της σήραγγας; Θα θυμίσει τα χρέη του ελληνικού Δημοσίου και τις τραγικές συνέπειες των τότε νομοθετημάτων της κυβέρνησης Σαμαρά που δεν επέτρεπαν τον συμψηφισμό του Φ.Π.Α., και είχαν φέρει τη ΜΕΤΡΟ Πειραιά κοντά στην πλήρη διάλυση της Σύμβασης;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter