Μήνυμα Ιράν προς ΗΠΑ: «Όποιος θέλει να μας εκφοβίσει, θα λάβει ισχυρή απάντηση»

Μήνυμα Ιράν προς ΗΠΑ: «Όποιος θέλει να μας εκφοβίσει, θα λάβει ισχυρή απάντηση»

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί δήλωσε την Παρασκευή ότι η χώρα του δεν θα ξεκινήσει πόλεμο αλλά θα «απαντήσει με ισχυρό τρόπο» σε όποιον την εκφοβίζει.

Τα σχόλια του Ραϊσί έρχονται ύστερα από τα σενάρια που θέλουν «απάντηση» της Ουάσινγκτον για τον θάνατο τριών Αμερικανών στρατιωτών, που σκοτώθηκαν σε επίθεση στη βάση τους στην Ιορδανία.

Το CBS News, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, μετέδωσε χθες ότι οι ΗΠΑ ενέκριναν σχέδια για πλήγματα πολλών ημερών στο Ιράκ και τη Συρία κατά πολλαπλών στόχων.

«Δεν θα ξεκινήσουμε κανένα πόλεμο, αλλά όποιος θέλει να μας εκφοβίσει, θα λάβει ισχυρή απάντηση», δήλωσε ο Ραϊσί σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Πριν, όταν οι Αμερικανοί ήθελαν να μας μιλήσουν, έλεγαν ότι η στρατιωτική επιλογή βρίσκεται στο τραπέζι. Τώρα λένε ότι δεν έχουν καμία πρόθεση για σύγκρουση με το Ιράν», δήλωσε ο Ραϊσί.

«Η στρατιωτική ισχύς της Ισλαμικής Δημοκρατίας στην περιοχή δεν αποτελεί και ποτέ δεν αποτέλεσε απειλή για καμία χώρα. Αντ’ αυτού, διασφαλίζει την ασφάλεια στην οποία μπορούν να βασιστούν και την οποία μπορούν να εμπιστευθούν οι χώρες της περιοχής», πρόσθεσε ο Ραϊσί.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για επιθέσεις κατά ιρανικών στόχων σε Συρία και Ιράκ

Το Ιράν απαντά στον Μπάιντεν: Θα ανταποδώσουμε οποιαδήποτε επίθεση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter