Μπάσκετ: Απολαυστικός και …Σούπερ Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός

Μπάσκετ: Απολαυστικός και …Σούπερ Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός

Ισοπεδωτικός ο Ολυμπιακός, κέρδισε το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς απέναντι στον απογοητευτικό Παναθηναϊκό και κατέκτησε το Super Cup, μέσα σε αποθέωση από εκατοντάδες οπαδούς του: 75-51. Ο αγώνας έγινε στην ουδέτερη Ρόδο.
Οι «κόκκινοι» κράτησαν τους «πράσινους» χωρίς πόντο επί 14,5 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχαν σερί 27-0 και έφτασαν νωρίς στο +25, με απανωτά τρίποντα του Λαρεντζάκη (6/7), ενορχήστρωση από τον αλάνθαστο Γουόκαπ (8 ασίστ, 8 ριμπάουντ), εκπληκτική άμυνα και απολαυστικό μπάσκετ.

Στην ανάπαυλα, το σκορ ήταν 37-11 και ο Παναθηναϊκός είχε 0/13 τρίποντα και 0 ασίστ. Ο Ολυμπιακός δεν τράβηξε το πόδι από το γκάζι παρά μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν η διαφορά έπεσε στους 19 πόντους (67-48), με καλάθια των Γκραντ, Ερνανγκόμεθ.

Η σύνθεση των «ερυθρολεύκων»: Γουόκαπ 2, Λούντζης 5, Κάνααν 12, Λαρεντζάκης 20, ΜακΚίσικ 8, Παπανικολάου 10, Πίτερς 4, Σίκμα 4, Φαλ, Μιλουτίνοφ 10. Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε χωρίς τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, που επέστρεψε στην Αθήνα για τα γεννητούρια του παιδιού του. Εκτός δωδεκάδας έμεινε και ο νεοφερμένος Μπραζντέικις.

Από τους «πράσινους» απουσίασε ο τραυματίας Μήτογλου, που θα χάσει και το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού για την πρεμιέρα της Euroleague, την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ. Ο Παπαπέτρου επέστρεψε και έπαιξε 7 λεπτά χωρίς να σκοράρει.

Ο Κώστας Σλούκας, στο πρώτο παιχνίδι του απέναντι στην παλιά του ομάδα (οι οπαδοί της οποίας τον αποδοκίμασαν με υβριστικά συνθήματα) πέτυχε 9 πόντους. Έπαιξαν και οι Καλαϊτζάκης, Βιλντόσα, Γκάι, Γκραντ 14, Μαντζούκας 3, Μωραΐτης, Ερνανγκόμεθ 15, Λεσόρ 8, Μπαλτσερόφσκι, Κ. Αντετοκούνμπο 2. Ο Γκριγκόνις αποκλείστηκε από τη δωδεκάδα.

Στον μικρό τελικό του Super Cup, που έγινε νωρίτερα στη Ρόδο, το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη νίκησε τον ΠΑΟΚ με 64-49, με πρωταγωνιστή το Νίκο Χουγκάζ που πέτυχε 22 πόντους. Οι Μήτρου-Λονγκ, Ράγκλαντ πρόσθεσαν από 11, ενώ ο Μακνίς ήταν ο μοναδικός «διψήφιος» για την ομάδα του Φώτη Τακιανού με 14 πόντους.

Το πρωτάθλημα της Α1 θα ξεκινήσει το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter