Μπάσκετ: Νικητής ο Ολυμπιακός στη συγκινητική «βραδιά Ιωαννίδη»

Μπάσκετ: Νικητής ο Ολυμπιακός στη συγκινητική «βραδιά Ιωαννίδη»

Υπερπροσπάθεια χρειάστηκε ο αποδεκατισμένος και καταπονημένος Ολυμπιακός για να υποτάξει τον Άρη στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο, στην πρεμιέρα της Basket League (72-81). Στο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 41-40.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν μετά το 47-49 του 25ου λεπτού και ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (54-64), με τρίποντα του εκπληκτικού Κάνααν και καλάθια του Πίτερς. Ο Άρης δεν μπόρεσε να κλείσει την ψαλίδα, αν και μείωσε σε 69-73 με τρίποντο του Μποχωρίδη δυόμιση λεπτά πριν το τέλος. Δύο καλάθια των Γουόκαπ, Λαρεντζάκη οριστικοποίησαν τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος υπηρέτησε επί σειρά ετών και τις δύο ομάδες (περισσότερο τον Άρη), δημιουργώντας «δυναστείες» τόσο στο Αλεξάνδρειο, όσο και στη Φάληρο. Η καρέκλα του «ξανθού» δίπλα στον πάγκο έμεινε άδεια, με ακουμπισμένο πάνω της το θρυλικό γκρίζο σακάκι, λουλούδια και κάποιες φωτογραφίες, από την καριέρα του Ιωαννίδη στον σύλλογο τόσο ως προπονητής όσο και ως αθλητής.

Η κόρη του εκλιπόντος Θεοδώρα-Ελένη τιμήθηκε συγκινημένη από τις δύο ομάδες, ενώ η φιγούρα του εκλιπόντος πατέρα της κοσμούσε την αφίσα του αγώνα. Ο Γιάννης Ιωαννίδης απεβίωσε την Τετάρτη σε ηλικία 78 ετών και κηδεύτηκε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε χωρίς τους Φαλ, ΜακΚίσικ και Μπραζντέικις, ενώ οι Nάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και Λουκ Σίκμα αγωνίστηκαν μόνο για λίγα λεπτά. Οι δύο Αμερικανοί αισθάνθηκαν ενοχλήσεις και αποχώρησαν πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου. “Ματώσαμε για να κερδίσουμε, αυτό που παίχτηκε δεν ήταν μπάσκετ”, παραπονέθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο Αϊζέια Κάνααν ήταν κορυφαίος του αγώνα με 25 πόντους και 7/10 τρίποντα, ενώ διακρίθηκαν και οι Πίτερς 15, Μιλουτίνοφ 14, Λαρεντζάκης 8. Ο Τόμας Γουόκαπ είχε 10 πόντους και 7 ασίστ.
Οι Τολιόπουλος 16, Μπλούμπεργκς 15, Μποχωρίδης 12 ξεχώρισαν από τον Άρη του Γιάννη Καστρίτη. Στις προηγούμενες δύο πρεμιέρες της Α1, ο Άρης είχε νικήσει στο Αλεξάνδρειο τον Παναθηναϊκό.

Το βράδυ του Σαββάτου, η μνήμη του Γιάννη Ιωαννίδη αμαυρώθηκε από φανατικούς οπαδούς του ΠΑΟΚ, με αχαρακτήριστα υβριστικά συνθήματα ενάντια στον ίδιο και την οικογένειά του. Ο Προμηθέας Πάτρας έφυγε νικητής από την Πυλαία με το ευρύ 95-80, με 32 πόντους του Χέιλ και 16 του Ρέινολντς. Ο Φρίντρικσον πέτυχε 20 για τον «Δικέφαλο».

Στους αγώνες του Σαββάτου, το Λαύριο νίκησε στα Λιόσια την ΑΕΚ με 98-93, ενώ ο Κολοσσός κέρδισε το θρίλερ των δύο παρατάσεων απέναντι στο Περιστέρι στη Ρόδο (104-93). Ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει το νεοφώτιστο Μαρούσι το βράδυ της Δευτέρας (20.15). Λίγο νωρίτερα (17.15) θα αναμετρηθούν στην Πάτρα Απόλλωνας-Καρδίτσα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter