Μπάσκετ: «Πανστρατιά» στην Εθνική ομάδα

Μπάσκετ: «Πανστρατιά» στην Εθνική ομάδα

Σε σύνθημα για πανστρατιά εξελίσσεται η παρουσία του Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Ο προπονητής με τα 2+5 ευρωπαϊκά τρόπαια (δύο ως αφεντικό της ΤΣΣΚΑ και πέντε ως βοηθός του Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό) θα κάνει το επίσημο «γαλάζιο» ντεμπούτο του την Πέμπτη απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία, στο κλειστό της Λάρισας, όπου θρυλείται ότι λύθηκε το πρόβλημα του κλιματισμού. Η ολιγοήμερη προετοιμασία αρχίζει σήμερα στο κλειστό του Περιστερίου.

Οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν κλήθηκαν, οι Καλάθης και Σλούκας εξαιρέθηκαν για να ξεκουραστούν, αλλά οι υπόλοιποι αστέρες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού επιστρατεύτηκαν, για ένα ματσάκι όπου υπό άλλες συνθήκες θα αγωνίζονταν μόνο «παραθυράτοι».

Ο Ιτούδης κάλεσε Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Παπαγιάννη, Λαρεντζάκη, Κασελάκη, Μποχωρίδη, ακόμα και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ που τα προηγούμενα καλοκαίρια ήταν το παιδί-φάντασμα της Εθνικής ομάδας. Ο Ελληνοαμερικανός άσος δεσμεύτηκε ρητώς ότι θα φορέσει τα μπλε στο Ευρωμπάσκετ του Σεπτεμβρίου, μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας.

Η βασική εκκρεμότητα εν όψει Ευρωμπάσκετ αφορά την –υποχρεωτική- ασφάλιση των αδελφών Αντετοκούνμπο και ειδικά του Γιάννη, ο οποίος έχει συμβόλαιο 216 εκατομμυρίων ευρώ με τους Μιλγουόκι Μπακς. Πιστεύεται όμως ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα, αφού άλλωστε ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ δηλώνει πρόθυμος και ανυπόμονος να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό μετάλλιο με την Εθνική.

Ο αγώνας της Πέμπτης με τη Μεγάλη Βρετανία είναι στα πλαίσια της προκριματικής φάσης για το Μουντομπάσκετ 2023, που θα διεξαχθεί στις Ιαπωνία, Ινδονησία, Φιλιππίνες. Η ελληνική ομάδα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση μετά τις δύο νίκες του Φεβρουαρίου επί της Τουρκίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter