Μπάσκετ: Στα ημιτελικά ο Καναδάς, νίκησε τον Ντόντσιτς

Μπάσκετ: Στα ημιτελικά ο Καναδάς, νίκησε τον Ντόντσιτς
AP Photo/Michael Conroy

Ο Καναδάς συμπλήρωσε το καρέ των ημιτελικών του Μουντομπάσκετ μετά το 100-89 επί της Σλοβενίας στον τέταρτο προημιτελικό της Μανίλα. Η παρέα του εκπληκτικού Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ θα αντιμετωπίσει τη Σερβία στον πρώτο ημιτελικό την Παρασκευή.

Το ματς ήταν αμφίρροπο μόνο στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε με σκορ 50-50. Οι Καναδοί ξεκίνησαν εκρηκτικά τη γ’ περίοδο, έφτασαν στο 61-52 και γρήγορα ανέβασαν τη διαφορά πάνω από τους 15 πόντους (77-61). Η αποβολή του Ντόντσιτς με διαδοχικές τεχνικές ποινές για διαμαρτυρία στο 93-77 ήταν η χαριστική βολή, αν και οι Σλοβένοι μείωσαν σε 94-85 στο 36ο λεπτό με τη συμπαράσταση της εξέδρας.  

Ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ τελείωσε τον ημιτελικό με 31 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ διακρίθηκαν από την Καναδά και οι Αρ Τζέι Μπάρετ (24), Νικέιλ Αλεξάντερ-Γουόκερ (14), Ντίλον Μπρουκς (14), Λου Ντορτ (8).

Για τη Σλοβενία, που ξεκίνησε με 9/13 τρίποντα, ο Λούκα Ντόντσιτς είχε 26 πόντους, 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ. Ο σταρ των Ντάλας Μάβερικς αποθεώθηκε από τους 15.000 φιλάθλους που κατέκλυσαν τη Mall Of Asia Arena της Μανίλα, ακόμα και στη φάση της αποβολής του. Ο Κλέμεν Πρέπελιτς πρόσθεσε 22 πόντους, ο Ζόραν Ντράγκιτς 10 και ο Αλεξέι Νίκολιτς 8.

Στον δεύτερο ημιτελικό θα αναμετρηθούν οι Αμερικανοί με τους Γερμανούς, οι οποίοι νίκησαν νωρίτερα «διά πυρός και σιδήρου» τη Λεττονία με 81-79. Ο Φραντς Βάγκνερ επέστρεψε με 16 πόντους, ο Ντένις Σρέντερ πέτυχε 9 με 4/26 σουτ, ενώ ο Ντάβις Μπέρτανς (20 π., 6/13 τρ.) αστόχησε σε μακρινό σουτ στην εκπνοή του αγώνα.

Αυτό το αποτέλεσμα στέλνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού τη Σερβία και τη Γερμανία. Οι ηττημένοι των τεσσάρων προημιτελικώ Σλοβένοι, Λετονοί, Λιθουανοί και Ιταλοί θα αγωνιστούν σε Προολυμπιακό τουρνουά τον ερχόμενο Ιούλιο, όπως και η Εθνική μας, η οποία τερμάτισε στη 15η θέση της τελικής κατάταξης.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter