Μπλόκα κατοίκων στους δρόμους που οδηγούν στη Μόρια – Λένε «όχι» στην επαναλειτουργία του ΚΥΤ – Προς ματαίωση το σχέδιο με τα πλοία

Μπλόκα κατοίκων στους δρόμους που οδηγούν στη Μόρια – Λένε «όχι» στην επαναλειτουργία του ΚΥΤ – Προς ματαίωση το σχέδιο με τα πλοία

Μπλόκο κατοίκων και στελεχών της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης στο δρόμο από Λάρσο για να μην προχωρήσουν έργα καθαρισμού του καμένου καταυλισμού για την προσωρινή στέγαση όσων μένουν στο δρόμο

Αποκλεισμένη είναι από νωρίς το πρωί η Μόρια. Κάτοικοι της περιοχής με στελέχη της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης έχουν κλείσει το δρόμο στο ύψος της θέσης Φανός τοποθετώντας μάλιστα και μηχανήματα του Δήμου, με αίτημα να μην πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού της καμένης έκτασης του ΚΥΤ. Ώστε να στεγασθούν όσοι από τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν δεύτερη νύχτα στους δρόμους και τα χωράφια.

Το γεγονός σε συνδυασμό με το κλείσιμο του δρόμου από την Παναγιούδα προς τη Μόρια από τους πυρόπληκτους άστεγους του καταυλισμού έχει αποτέλεσμα το κόψιμο του νησιού στα δυο, Στο σύνολο της η επικοινωνία με τα χωριά βόρεια της Μυτιλήνης γίνεται πλέον μέσω των Λάμπου Μύλων, της Πηγής και στη συνέχεια της Θερμής.

Νωρίτερα στο χώρο του μπλόκου του Φανού παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης. 

Με δηλώσεις του στα αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης που έχουν κατακλύσει το νησί δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την επαναλειτουργία της Μόριας, τη δημιουργία οιοσδήποτε άλλης δομής ακόμα και προσωρινής. 

Ζήτησε δε την άμεση αναχώρηση από το νησί με οιονδήποτε τρόπο των προσφύγων και μεταναστών που αυτή τη στιγμή ζουν στο δρόμο.

Προς αποτυχία το σχέδιο με τα πλοία

Προς ακύρωση οδηγείται το μόλις χθες ανακοινωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, δηλαδή της στέγασης, μέρους έστω των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που έμειναν και μένουν στο δρόμο και σε χωράφια σε συνθήκες πανδημίας.

Το σχέδιο προέβλεπε τη μετακίνηση και παραμονή 1000 από αυτούς σε πλοίο που θα ερχόταν μάλιστα στη Μυτιλήνη χθες το βράδυ. Και άλλων τόσων σε δυο αρματαγωγά πλοία. Σήμερα το πρωί έγινε γνωστό ότι το μεν πλοίο έδεσε στο Σίγρι και κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να γίνει. Τα δε αρματαγωγά μάλλον και αυτά δεν πρόκειται να έλθουν στο νησί.

Με δεδομένη αυτήν την κατάσταση ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου με δήλωση του σήμερα ανέφερε πως «εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση στέγαση αρχικά των ευάλωτων και των οικογενειών. Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους». Έσπευσε δε να προσθέσει με νόημα πως «αυτονόητα εκβιαστικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές».

ΠΗΓΗ: stonisi.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter