Μυτιλήνη: Η υποτιθέμενη κατασκοπεία της MKO ERCI κατέληξε σε φιάσκο

Μυτιλήνη: Η υποτιθέμενη κατασκοπεία της MKO ERCI κατέληξε σε φιάσκο

Σε φιάσκο κατέληξε η υπόθεση της υποτιθέμενης «κατασκοπείας» με τους 16 εθελοντές μέλη της ΜΚΟ ERCI που κατηγορούνταν για κατασκοπεία και παροχή πληροφοριών για τη διευκόλυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για εθελοντές που την περίοδο της κορύφωσης της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης είχαν διασώσει χιλιάδες πρόσφυγες στις ακτές της Λέσβου.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Βορείου Αιγαίου αθώωσε τους 16 κατηγορούμενους, καθώς έκρινε ότι δεν παρουσιάστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία στοιχεία που να αποδεικνύουν την κατηγορία της κατασκοπείας. Η υπόθεση αφορούσε την περίοδο 2016 έως και το Φεβρουάριο του 2018.

Δείτε επίσης: Μυτιλήνη: Αθώοι και οι «16» ακτιβιστές της ERCI

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν αφορούσαν σε κατασκοπεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και παροχή ουσιωδών πληροφοριών με σκοπό τη διευκόλυνση εγκληματικής οργάνωσης που έχει ως αντικείμενο την τέλεση περισσότερων κακουργηματικών πράξεων.

Σε δήλωσή του στο documentonews.gr ο δικηγόρος Ζαχαρίας Κεσσές, ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Καθιερωμένες πρακτικές και απλές πράξεις παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας παρουσιάστηκαν ως αδικήματα κατασκοπείας μέσω μιας ανεκδιήγητης δικογραφίας που συντάχθηκε το 2018 και όχι μόνο ταλαιπωρεί μέχρι και σήμερα δεκάδες αθώους πολίτες αλλά συνεχίζει να διασύρει τη χώρα μας διεθνώς.

Το δικαστήριο σήμερα μετά από τετραήμερη πολυτελή διαδικασία αθώωσε πανηγυρικά και τους 16 κατηγορούμενους και κατέρριψε το ψευδεπίγραφο αστυνομικό αφήγημα».

Διαβάστε επίσης:

Ατζέντα «νόμος και τάξη» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη υπό την πίεση αγροτών και φοιτητών

FT: «Κερκόπορτα» της Τουρκίας για το ρωσικό πετρέλαιο – Πώς περνάει στην Ευρώπη

Ρεσιτάλ αλαζονείας Παύλου Μαρινάκη με απειλές ενάντια σε αγρότες και φοιτητές (Video)

Αγρότες: Έξω φρενών με τον προκλητικό Αυγενάκη: «Το ‘αρκετά’ κ. υπουργέ να το πείτε στον οδηγό σας» (Video)

«Στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν υπάρχουν αστερίσκοι» – Ομόφυλα ζευγάρια παρουσιάζουν στο Documento τις οικογένειες τους

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter