Νέα Δημοκρατία: Δένδιας εναντίον Άδωνη για την αλαζονεία του στόχου των 180 βουλευτών

Νέα Δημοκρατία: Δένδιας εναντίον Άδωνη για την αλαζονεία του στόχου των 180 βουλευτών

Ακόμα και ο Νίκος Δένδιας αντέδρασε στην αλαζονεία του Άδωνη Γεωργιάδη για τον… στόχο των 180 εδρών και της αλλαγής του Συντάγματος από τη Νέα Δημοκρατία στην επόμενη Βουλή, μετατρέποντας τις διακηρύξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά της έπαρσης σε ασκήσεις υποκρισίας.

Η ανατριχίλα που προκαλούν στους δημοκρατικούς πολίτες οι επιδιώξεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας για μία επόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη πλήρως ανεξέλεγκτη και με επιδιώξεις ακόμα και για αλλαγή του Συντάγματος, μετατράπηκε τουλάχιστον σε αμηχανία του Νίκου Δένδια.

«Υπάρχει μια αντίληψη που λέει να φτάσουμε στο 180 και από εκεί και πέρα να μπορούμε να αλλάξουμε και το Σύνταγμα, να αλλάξουμε συνολικά το γίγνεσθαι στη χώρα. Εγώ θα προσυπέγραφα μια πολύ πιο σεμνή αντίληψη» σχολίασε ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών σε μία σχεδόν ευθεία αναφορά στις δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη.

Υπενθυμίζεται πως ο Αδ. Γεωργιάδης ομολόγησε τη Δευτέρα πως «ένας διακηρυγμένος στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η αλλαγή του Συντάγματος. Να πούμε στον κόσμο ότι τώρα το στοίχημα στις δεύτερες εκλογές δεν είναι η Νέα Δημοκρατία να είναι κυβέρνηση αλλά να πάρουμε 180 έδρες μόνοι μας και να πάμε να αλλάξουμε το Σύνταγμα».

«Για εμάς η πρόκληση είναι να μην επιδειχτεί η παραμικρή αλαζονεία. Προφανώς υπάρχουν διάφορες αντιλήψεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία» έδειξε σχεδόν το πρόσωπο του Αδ. Γεωργιάδη ο Ν. Δένδιας, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω έκανε ρεκόρ ψήφων με σχεδόν 95.000 σταυρούς στον Νότιο Τομέα Αθήνας.

«Υπάρχει μια αντίληψη που λέει να φτάσουμε στο 180 και από εκεί και πέρα να μπορούμε να αλλάξουμε και το Σύνταγμα, να αλλάξουμε συνολικά το γίγνεσθαι στη χώρα. Εγώ θα προσυπέγραφα μια πολύ πιο σεμνή αντίληψη. Να κρατήσουμε ένα πολύ καλό ποσοστό, να έχουμε μια δεύτερη τετραετία, συνέχιση της πρώτης και να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τη χώρα σε ένα καλύτερο ευρωπαϊκό αύριο» ήταν το πλήρες σχόλιο του πρώην ΥΠΕΞ, προσθέτοντας πως «υπάρχει πάντα η παγίδα της αλαζονείας. Δεν υπάρχουν πολλές στιγμές στη ζωή που ένα κόμμα μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης αυξάνει το ποσοστό του».

«Εχουμε ένα πολύ μακρύ γενετικό υλικό που μας δίνει και την αίσθηση της ευθύνης και της σοβαρότητας που θα επιτρέψει να το διαχειριστούμε με επάρκεια και με σεμνότητα. Με τίποτα δεν θεωρώ ότι έχω το 40% στην τσέπη μου. Είναι όλα από την αρχή» σημείωσε ο Ν. Δένδιας σε άλλο σημείο, βάζοντας ο ίδιος για μία ακόμα φορά φρένο στον αντιπρόεδρο, παρότι ο αρχηγός της ΝΔ διακήρυττε το βράδυ της Κυριακής πως δεν θα ανεχθεί έπαρση και αλαζονεία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter