Νέα Υόρκη: Τουλάχιστον 24 τραυματίες από τη σύγκρουση συρμών του μετρό (Photos – Video)

Νέα Υόρκη: Τουλάχιστον 24 τραυματίες από τη σύγκρουση συρμών του μετρό (Photos – Video)

Πάνω από 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν δύο συρμοί του μετρό της Νέας Υόρκης συγκρούστηκαν, καθώς ένας από τους δύο συρμούς εκτροχιάστηκε. Τρεις γραμμές του πολυδαίδαλου δικτύου, ενός από τα παλιότερα μετρό στον κόσμο παρέλυσαν και το βορειοδυτικό τμήμα του κύριου νησιού της μητρόπολης, η συνοικία Άπερ Γουέστ Σάιντ του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, κατακλύστηκε και αποκλείστηκε από πυροσβέστες, αστυνομικούς κι ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με τη nytimes η αμαξοστοιχία που κατευθυνόταν προς τα βόρεια και ταξίδευε με χαμηλή ταχύτητα, συγκρούστηκε με τη δεύτερη αμαξοστοιχία, στην οποία επέβαιναν τέσσερις εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, σύμφωνα με αξιωματούχους της Μητροπολιτικής Αρχής Μεταφορών της Νέας Υόρκης.  Ωστόσο, ευτυχώς κανένας άνθρωπος δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Σύμφωνα με αξιωματούχους η σύγκρουση δεν φαίνεται να σχετίζεται με δυσλειτουργία της αμαξοστοιχίας.

Τι συνέβη

Το περιστατικό σημειώθηκε επειδή μια αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε στην 79η οδό επειδή άγνωστοι ενεργοποίησαν τα φρένα της, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η αμαξοστοιχία βγήκε εκτός λειτουργίας και προχωρούσε αργά προς το κέντρο της πόλης και περνούσε την 96η οδό, όταν η αμαξοστοιχία που μετέφερε 300 επιβάτες άλλαξε ξανά σε τοπική γραμμή μπροστά της. Η επιβατική αμαξοστοιχία είχε πάρει το πράσινο φως για να προχωρήσει, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ο πρόεδρος της New York City Transit, του τμήματος της Μητροπολιτικής Αρχής Μεταφορών (M.T.A.) που διαχειρίζεται το μετρό, δήλωσε ότι το τρένο που είχε υποστεί βανδαλισμούς είχε τραβήξει πολλά από τα καλώδια των φρένων έκτακτης ανάγκης. Η M.T.A. έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αρχής.

«Ευτυχώς, δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί», δήλωσε ο κ. Davey. «Προφανώς, δύο τρένα δεν θα έπρεπε να πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο. Θα βρούμε την άκρη του νήματος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter