«Νοματαίος» – Επανακυκλοφορεί το μυθιστόρημα του Βασίλη Κουνέλη

«Νοματαίος» – Επανακυκλοφορεί το μυθιστόρημα του Βασίλη Κουνέλη

Από τις εκδόσεις Μετρονόμος επανακυκλοφορεί το μυθιστόρημα του Βασίλη Κουνέλη «Νοματαίος». Η υπόθεση εκτυλίσσεται στα μέσα Αυγούστου του 1978 όταν το γεγονός της αγοράς οικογενειακού αυτοκινήτου γίνεται το εναρκτήριο λάκτισμα μιας ξέφρενης πορείας για τον νεαρό πρωταγωνιστή Θοδωρή Μπαντουβάκη.

Το οικογενειακό ταξίδι ξεκινά από το Χαλάνδρι με προορισμό την πατρογονική αρκαδική Παψολύπη, πυροδοτώντας μαζί με την περιδιάβαση και την αφήγηση σημαντικών ιστορικών στιγμών.

Η γιαγιά του ήρωα Γιαννού περιμένει, μοιρολογώντας μόνη στα δικά της σκοτάδια, την άφιξη της οικογένειας στο χωριό. Το μεγάλο πανηγύρι της Παναγιάς της Ελεημονήτριας σμίγει όνειρα, ελπίδες και το παρόν με ένα βαρύ παρελθόν γεμάτο ιστορία, μα και ενοχές και αίμα. Μια συνάντηση του Θοδωρή με τον θείο Γιώργη δίνει κάποιες απαντήσεις στα δύσκολα, πλην εντέλει αναπάντητα ιστορικά ερωτήματα, ενώ η μεγάλη μάχη του παλιού κόσμου με τον καινούργιο γιγαντώνεται, με αφορμή και την πρόσφατη πολιτικοποίηση του ήρωα στη νεολαία του Ρήγα Φεραίου.

Ο ξαφνικός έρωτας του νεαρού πρωταγωνιστή με την Βάσω αναζητά τον δικό του ζωτικό χώρο. Τα κομματικά γραφεία συντηρούν την ελπίδα ενός καλύτερου κόσμου, γίνονται απάγκιο των οικογενειακών συγκρούσεων, μα και πρόσκαιρο άσυλο μιας ελευθερίας που αχνοφαίνεται για πρώτη φορά στον εφηβικό ορίζοντα του πρωταγωνιστή.

Μια λαϊκή γειτονιά με τα μικρά πάθη και τις συνήθειες των γειτόνων, ο συνταγματάρχης θείος Λέων με την απολυταρχικότητα του κόσμου του, μια Ραφήνα του εξωτισμού μα και της κατήχησης, ένα ξεχαρβαλωμένο καπηλειό στου Γκύζη, ένα επεισοδιακό βράδυ στου Τσιτσάνη, το φεστιβάλ στην Νέα Σμύρνη κι ένας ξαφνικός θάνατος στην Παψολύπη δεν αφήνουν τον πρωταγωνιστή σε χλωρό κλαρί…

Οι νόρμες όμως της οικογένειας και του σχολείου αμύνονται σθεναρά του πατρίου εδάφους, έτσι που η επιγενόμενη σύγκρουση και επανάσταση του ήρωα μοιάζει αναπόφευκτη…

O Βασίλης Κουνέλης είναι πτυχιούχος του τμήματος Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, με μακρά εμπειρία μαχόμενης δικηγορίας στους περισσότερους κλάδους δικαίου. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. των ΕΛ.ΠΕ, Πρόεδρος της εταιρίας ΑΣΠΡΟΦΟΣ Α.Ε., τακτικό μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, καθώς και τακτικό μέλος της Επιτροπής Συνεργασίας των 12 (μεγαλύτερων) επιστημονικών φορέων για το περιβάλλον, ως εκπρόσωπος του Δ.Σ.Α. Είναι ιδρυτικό μέλος της περιβαλλοντικής οργάνωσης ΓΗ και νόμιμος εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής οργάνωσης Αεί Μαίναλον.

Έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης σε θέματα κοινωνικού αποκλεισμού του Δημάρχου Χαλανδρίου και διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου. Άρθρα και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευτεί στα Τετράδια Εγκληματολογίας, στην Νέα Εστία, στον Αναγνώστη, στο TVXS, στο in.gr, στο Harvard Review καθώς και στα περισσότερα ελληνικά έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα, και στην ουκρανική τηλεόραση. Το 2011 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ωκεανίδα το μυθιστόρημά του «Νοματαίος» (Μικρή λίστα βραβείων περιοδικού Διαβάζω 2011) και το 2018 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη του μυθιστόρημα του «Καπνισμένα ερείπια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter