Νότια Κορέα: Τεχνολογική επανάσταση με το LK-99

Νότια Κορέα: Τεχνολογική επανάσταση με το LK-99

Τη δημιουργία ενός κεραμικού υλικού που συμπεριφέρεται ως υπεραγωγός σε θερμοκρασία ως 127 βαθμούς Κελσίου και σε ατμοσφαιρική πίεση ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε μια ομάδα επιστημόνων από το Quantum Energy Research Center στην Σεούλ της Νότιας Κορέας. Μάλιστα, η εν λόγω επιστημονική ομάδα προχώρησε στην προ-δημοσίευση δύο σχετικών paper στον ιστότοπο arXiv, στα οποία εξηγεί αυτή την κοσμογονική επιστημονική εξέλιξη, αν φυσικά αυτή επιβεβαιωθεί και από τρίτους ερευνητές επιστήμονες.

Τι είναι το υλικό LK-99

Η επιστημονική ομάδα υποστηρίζει ότι δημιούργησε ένα υλικό που ονομάζεται LK-99 από τα αρχικά των επωνύμων των δυο κύριων ερευνητών, Lee & Kim, και τη χρονιά 1999, όταν και ξεκίνησαν να ερευνούν το υλικό αυτό. Σύμφωνα με τους ερευνητές το LK-99 είναι το πρώτο υπεραγώγιμο υλικό σε θερμοκρασία δωματίου. Η υπεραγωγιμότητα είναι το φαινόμενο, όπου, στις κατάλληλες φυσικές συνθήκες, η ηλεκτρική αντίσταση ενός υλικού μηδενίζεται. Χωρίς ηλεκτρική αντίσταση δεν χάνεται ηλεκτρική ενέργεια λόγω θερμότητας. Αν πράγματι επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί της συγκεκριμένης επιστημονικής ομάδας, τότε όλοι θα μιλάμε για μια νέα τεχνολογική εποχή.

Η υπεραγωγιμότητα σε θερμοκρασία δωματίου θα έφερνε επανάσταση στα δίκτυα ηλεκτροδότησης, όπου οι απώλειες ενέργειας παραμένουν σημαντικό πρόβλημα. Θα μπορούσε επίσης να αξιοποιηθεί στην ανάπτυξη ταχύτερων τσιπ, στα οποία η ηλεκτρική αντίσταση λειτουργεί ως φρένο. Τουλάχιστον δύο κρατικά αμερικανικά εργαστήρια και τρία κινεζικά πανεπιστήμια έσπευσαν να αναπαράγουν τα ευρήματα, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter