«Ο δήμαρχος μου ζήτησε να σπάσω το φράγμα», λέει τώρα ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας

«Ο δήμαρχος μου ζήτησε να σπάσω το φράγμα», λέει τώρα ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Επρεπε να περάσει μια εβδομάδα από την εφιαλτική νύχτα που πλημμύρισε ο Παλαμάς Καρδίτσας και τα γύρω χωριά, να γίνουν μεγάλοι καυγάδες για το ποιος έδωσε την εντολή να σπάσει το ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη για να παραδεχθεί ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κώστα Νούσιος ότι αυτός έδωσε την έγκρισή του.

«Είχε φουσκώσει επικίνδυνα ο Καλέντζης, κι έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον δήμαρχο Παλαμά, κ. Σακελλαρίου που μου ζήτησε ένα μηχάνημα για να γίνει τομή στο ανάχωμα, γιατί θα πνιγεί ο Κοσκινάς. Του απάντησα πως αν θεωρεί ότι η λύση αυτή είναι η ενδεδειγμένη, να το κάνει. Μου είπε, πως πρέπει να γίνει και δεν υπάρχει άλλη λύση», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης

Όπως είπε έδωσε την έγκρισή του καθώς εμπιστευόταν τον δήμαρχο λόγω της εμπειρίας του. «Ο κ. Σακελλαρίου είναι δήμαρχος 10 χρόνια, έχει μεγάλη εμπειρία και ξέρει πού πηγαίνουν τα ποτάμια και πού καταλήγουν. Τη δοκιμάσαμε στον “Ιανό” και στον “Διομήδη”», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει αντιπλημμυρικό σχέδιο, όλα δουλεύουν με την πρακτική και με το τι έχει συμβεί στο παρελθόν», παραδέχτηκε.

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Νούσιος έλεγε ότι δεν έδωσε εντολή αλλά απλώς άκουσε την προτροπή του δημάρχου. Ο τελευταίος με την σειρά του είχε αρνηθεί ότι είπε να πέσει το ανάχωμα.

Υπενθυμίζεται ότι 30 κάτοικοι της Φαρκαδόνας, κατέθεσαν ομαδική μήνυση κατηγορώντας ευθέως την τοπική αυτοδιοίκηση και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για την καταστροφή του φράγματος του Ενιπέα.






Διαβάστε επίσης: Πλημμύρες: Μπαλάκι οι ευθύνες για το σπάσιμο του φράγματος που έπνιξε τον Παλαμά (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί ο Αγοραστός – Με εντολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας έγινε ρωγμή σε φράγμα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter