Ο Έρι Ντε Λούκα τον Μάιο στην Αθήνα

Ο Έρι Ντε Λούκα τον Μάιο στην Αθήνα

Ο Έρι Ντε Λούκα θα επισκεφτεί την Αθήνα για να συμμετάσχει στην παρουσίαση του βιβλίο του «Το αδύνατο». Η παρουσίαση την οποία διοργανώνουν το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, οι εκδόσεις Κέλευθος και τα Public θα γίνει την Τετάρτη 3 Μαΐου στις 8.30 μ.μ. στο Public Café Συντάγματος. 

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο συγγραφέας και η Άννα Παπασταύρου, μεταφράστρια. Την συζήτηση συντονίζει η εκδότρια των Εκδόσεων Κέλευθος, Γιοβάνα Βεσσαλά.  Μετά την παρουσίαση ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του. 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Έρρι ντε Λούκα γεννήθηκε στη Νάπολη το 1950. Συνιδρυτής της ακροαριστερής πολιτικής οργάνωσης Λότα Κοντίνουα (Συνεχής Αγώνας), συγγραφέας, μεταφραστής, ποιητής, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ηθοποιός. Βιοπορίστηκε κάνοντας διάφορα επαγγέλματα: οδηγός φορτηγού, εργάτης, οικοδόμος. 

Αλπινιστής με πολλές πρωτιές στην αγωνιστική αναρρίχηση, μεταφέρει στα βιβλία του το πάθος του για τα βουνά και τη φύση. Έχει γράψει περισσότερα από 60 βιβλία, που έχουν εκδοθεί σε 30 γλώσσες. 

Από τις εκδόσεις Κέλευθος κυκλοφορούν τα βιβλία του: Aceto Arcobaleno, Οι λέξεις μου, Το βάρος της πεταλούδας, Τα ψάρια δεν κλείνουν τα μάτια, Είσαι δικός μου, εσύ, Φύση γυμνή, Η ιστορία της Ειρήνης και Το παιχνίδι της Χήνας. 

Το 2013 του απονεμήθηκε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας και χαρακτηρίστηκε από τον ιταλικό Τύπο «συγγραφέας της δεκαετίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter