Ο Ερντογάν έχτισε «κρυφό παλάτι» 63 εκατ. ευρώ τη στιγμή που ο τουρκικός λαός φτωχαίνει

Ο Ερντογάν έχτισε «κρυφό παλάτι» 63 εκατ. ευρώ τη στιγμή που ο τουρκικός λαός φτωχαίνει

Το νέο καλοκαιρινό παλάτι του Ερντογάν, χτισμένο σε ακτή της Μαρμαρίδας, έχει έκταση 90,000 τετραγωνικά μέτρα, 300 δωμάτια, ιδιωτική παραλία και πισίνα, κοστίζοντας 63 εκατομμύρια δολάρια.

Το επονομαζόμενο «Καλοκαιρινό Σπίτι» έγινε γνωστό έπειτα από διαρροή του τούρκου αρχιτέκτονα Σεφίκ Μπιρκιγιέ επικεφαλής του εγχειρήματος. Ο οποίος διέρρευσε τις πρώτες φωτογραφίες, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sozcu. Το κτήριο έχει ολοκληρωθεί από το 2019 αλλά η κατοικία είχε παραμείνει κρυφή από τη δημοσιότητα.

Κάτοικοι της περιοχής αναγκάστηκαν να πουλήσουν τη περιουσία τους σε χαμηλές τιμές ώστε να κατασκευαστεί η πολυτελής θερινή κατοικία του Ερντογάν. Η οποία τώρα είναι φρουρούμενη με αυστηρά με μέτρα ασφαλείας.

Αρκετοί ηγέτες κρατών έχουν φιλοξενηθεί στο παλάτι, ανάμεσα του ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα και ο Αζέρος πρόεδρος Ιλχάν Αλίγιεφ.
Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν τη στιγμή που η πανδημία έχει εντείνει τα οικονομικά προβλήματα στην τουρκική οικονομία, έχει οδηγήσει σε αύξηση της φτώχειας και ταυτόχρονη πτώση του βιοτικού επιπέδου.

Την ίδια στιγμή η νομισματική κρίση που επικρατεί στη χώρα έχει καταστήσει τα ξένα νομίσματα ως ένα είδος προς εξαφάνιση. Παράλληλα, ο πληθωρισμός καλπάζει δίχως σταματημό φτάνοντας το 17.5% τον περασμένο μήνα. Οι τιμές των βασικών ειδών διατροφής έχουν ανέβει κατά 1/5 συγκριτικά με το περασμένο έτος, το ρεύμα κατά 15% και το φυσικό αέριο κατά 12%.

Πέραν των άλλων, οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν έπειτα από τις σκανδαλώδεις δηλώσεις της συζύγου της Ερντογάν. Η οποία συμβούλευε τους συμπολίτες της να μειώσουν τις μερίδες του φαγητού ώστε να μην σπαταλούν πολλά χρήματα.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα – CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεν έχασε την ευκαιρία να πάει χαμένη και επιτέθηκε στον Ερντογάν λέγοντας «Οι άνθρωποι πεινάνε, αλλά δεν ενδιαφέρεται. Έχτισε ένα καλοκαιρινό παλάτι για τον εαυτό του».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter