Ο «φεουδάρχης» του ΕΚΟΜΕ βιάζεται να μετακομίσει – Στο Docville αυτή την Κυριακή με το Documento

Ο «φεουδάρχης» του ΕΚΟΜΕ βιάζεται να μετακομίσει – Στο Docville αυτή την Κυριακή με το Documento

Τα σχέδια του νυν προέδρου του ΕΚΟΜΕ, Λεωνίδα Χριστόπουλου, για τον πλήρη έλεγχο του νέου φορέα του ΥΠΠΟ που περιλαμβάνει ΕΚΟΜΕ και Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και η απόφαση για μετακόμιση σε κτίριο του οποίου ο ιδιοκτήτης έχει χρέη στο Δημόσιο, γεννά πολλά ερωτήματα. Στο ρεπορτάζ η Χρυσούλα Παπαΐωάννου.

Σόδομα και Γόμορρα στη Λυρική. Η θεατρική εκδοχή του αιρετικού αριστουργήματος του Πιερ Πάολο Παζολίνι “Σαλό. 120 μέρες στα Σόδομα”, ανεβαίνει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, σε μια παράσταση του Άρη Μπινιάρη που θα συζητηθεί. Επιμέλεια από την Κατερίνα Αγγελιδάκη.

Η επικείμενη βράβευση του Παναγιώτη Ευαγγελίδη με Χρυσό Αλέξανδρο από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης γίνεται η αφορμή για μια κουβέντα με τον Αντώνη Μποσκοΐτη, στον οποίο ο ξεχωριστός καλλιτέχνης διηγείται την πορεία της ζωής του.

Έρως είναι το αντίθετο από τα λόγια του αέρος. Εν αναμονή της γιορτής των ερωτευμένων στις 14 Φεβρουαρίου ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης σταχυολογεί μερικά από τα σημαντικά λογοτεχνικά αποφθέγματα που γράφτηκαν για τον Θεό του Έρωτα.

Η στιχουργία του Νίκου Μωραΐτη μέσα από τα λόγια του Λευτέρη Παπαδόπουλου, της Δήμητρας Γαλάνη, της Λένας Πλάτωνος, του Μιχάλη Χατζηγιάννη και του Στάθη Δράκου, λίγο πριν τις δύο συναυλίες – αφιέρωμα στα τραγούδια του με τίτλο «Εκατό φορές κομμάτια». Στο ρεπορτάζ ο Αντώνης Μποσκοΐτης.

Η Μαρία Πρωτόπαππα σκηνοθετεί το τελευταίο έργο του Λόρκα «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» με τον εξαιρετικό Χρήστο Στέργιογλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο και στην κριτική του ο Ηρακλής Λογοθέτης υπογραμμίζει τη σημασία της ανάθεσης του πρωταγωνιστικού γυναικείου ρόλου σε άντρα ηθοποιό.

Η ανασκαφική έρευνα της Μαρίας Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη στον λόφο Καστέλλι στην Παλαιά Πόλη των Χανίων συνεχίζεται φέρνοντας στο φως σπάνια αρχαιολογικά ευρήματα. Στο ρεπορτάζ η Κατερίνα Αγγελιδάκη.

Ο διάσημος συγγραφέας Πολ Όστερ στο νέο του βιβλίο «Αιματοβαμμένο έθνος», καταπιάνεται με το ζήτημα της οπλοκατοχής στην Αμερική που κρύβει και μια τραγωδία της οικογένειας του. Γράφει η Εμυ Ντούρου.

Μια σπουδαία έκθεση με έργα της διάσημης αμερικανίδας φωτογράφου Σίντι Σέρμαν, που άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τις γυναίκες έρχεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Της Κατερίνας Αγγελιδάκη.

Διαβάστε επίσης: Έγκλημα στα Τέμπη: Νίπτει τας χείρας της η Hellenic Train για τα εκρηκτικά υγρά και αέρια

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν ξυλόλιο, τολουόλιο, προπάνιο και βουτάνιο στα αντικείμενα των ανθρώπων που κάηκαν

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους – «Ο θεσμικός κατήφορος συνεχίζεται»

Χρήστος Γιαλιάς: Τα τελευταία λόγια πριν την εκτέλεσή του- Η υπόθεση φοροδιαφυγής και η δίκη που δεν έγινε ποτέ

«Πουλάει τρέλα» η Βόζεμπεργκ: Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ… παρέσυραν την πλειοψηφία του Ευρωκοινοβουλίου

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter