Ο Geoff Tate για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 14 και 15 Οκτωβρίου

Ο Geoff Tate για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 14 και 15 Οκτωβρίου

Ο πρώην τραγουδιστής των Queensrÿche θα παρουσιάσει ολόκληρο το «Empire» και το «Rage For Order».

Μία από τις σημαντικότερες κι επιδραστικότερες φωνές στην ιστορία του progressive metal και του heavy metal γενικότερα έρχεται για δύο συναυλίες στην Ελλάδα. Τρία χρόνια και κάτι μήνες μετά την τελευταία επίσκεψή του στη χώρα μας, τον Φεβρουάριο του 2019, ο Geoff Tate επιστρέφει την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στην Αθήνα (Gagarin 205) και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη (Principal Club Theater) για να παρουσιάσει ζωντανά δύο από τα άλμπουμ με τα οποία έγραψε ιστορία με τους Queensrÿche (1982-2012). Πρόκειται για το «Empire», το άλμπουμ που εκτόξευσε εμπορικά τους Queensrÿche τη δεκαετία του 1990, η επετειακή περιοδεία για τα 30 χρόνια του οποίου ξεκίνησε με διετή καθυστέρηση εξαιτίας του κορονοϊού, και για το «Rage for Order» του 1986, ένα άλμπουμ που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για δεκάδες μουσικούς και συγκροτήματα του προοδευτικού χώρου και που ακόμα και σήμερα ακούγεται πολύ μπροστά από την εποχή του.

Η μακρά περίοδος εσωστρέφειας στις τάξεις των Queensrÿche που ειδικά τη δεκαετία του 2000 είχε αντίκτυπο τόσο δισκογραφικά όσο και συναυλιακά ολοκληρώθηκε με την απομάκρυνσή του Tate από το συγκρότημα τον Απρίλιο του 2012 και την δικαστική διαμάχη που ακολούθησε ανάμεσα στον ίδιο και τα εναπομείναντα μέλη. Αυτή έληξε το 2014, με τους Queensrÿche να διατηρούν το όνομα και τον Tate το δικαίωμα να αποδίδει στην ολότητά τους τα ιστορικά άλμπουμ της μπάντας, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε κατά καιρούς αποκηρύξει το παρελθόν του. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές φορές αναφέρεται στους πρώην συνοδοιπόρους του όχι με τα ονόματά τους αλλά με την ιδιότητά τους (ο μπασίστας, ο κιθαρίστας, ο ντράμερ κ.ο.κ.), χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη σχέση του με τα υπόλοιπα μέλη, όταν εκείνος ήταν ακόμα η φωνή των Queensrÿche, ως αυστηρά επαγγελματική και όχι φιλική.

Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν και από τη στιγμή που δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα η παραμικρή προοπτική ενός reunion εμείς θα αρκεστούμε σε αυτό που μπορούμε να έχουμε. Κάπως έτσι, μετά το «Operation: Mindcrime» που απολαύσαμε το 2019 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της περιοδείας για τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του, o Geoff Tate επιστρέφει στους τόπους του εγκλήματος με έναν κιθαρίστα, έναν μπασίστα, έναν ντράμερ και έναν πληκτρά για να παίξει ολόκληρο το «Empire» και το «Rage for Order». Μάλιστα, κάποια από τα κομμάτια θα παίζονται για πρώτη φορά ζωντανά. Ένα μοναδικό show με δύο ολόκληρα άλμπουμ και ένα encore έκπληξη που θα ξεπεράσει σε διάρκεια τις δυόμιση ώρες.

Τη βραδιά στο Gagarin θα ανοίξουν οι Emerald Sun.

Οι πόρτες τoυ Gagarin ανοίγουν στις 20:00.

Emerald Sun: 20:30

Geoff Tate: 21:45

Η προπώληση συνεχίζεται στο δίκτυο viva και σε φυσικά σημεία πώλησης στην τιμή των 28 ευρώ, ενώ στο ταμείο το εισιτήριο θα κοστίζει 30 ευρώ.

Στο δίκτυο viva με ηλεκτρονικά εισιτήρια μέχρι τις 6μμ της Παρασκευής 14/10.

www.viva.gr

• Τηλεφωνικές κρατήσεις: 11876

www.GSFFathens.com

• Wind | Public, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Eυριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, ΜyMarket, Μetro Cash & Carry, Yoleni’s, Πρατήρια BP, EKO, Shell

Σε φυσικά σημεία με συλλεκτικά hard copy εισιτήρια τις ώρες καταστημάτων ως και την Παρασκευή 14/10: Metal Era,  No Remorse Records, Monsterville, Reload Stores (Αθήνα).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter