Ο Γούντι Άλεν παρουσιάζει τη νέα του ταινία στην Αθήνα

Ο Γούντι Άλεν παρουσιάζει τη νέα του ταινία στην Αθήνα

Ο φημισμένος σκηνοθέτης θα παρουσιάσει την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στο ελληνικό κοινό την νέα του ταινία «Γυρίσματα της τύχης», η οποία κάνει την πρεμιέρα της αυτές στις μέρες στο φεστιβάλ της Βενετίας.

Λίγες μέρες μετά από την παγκόσμια πρεμιέρα της 50ής ταινίας του στο Φεστιβάλ Βενετίας, ο Γούντι Αλεν, ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς σκηνοθέτες, θα βρίσκεται στη χώρα μας για να την παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό. Το υπεύθυνο γραφείο διανομής Spentzos FIlm σε συνεργασία με το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα προβάλλουν την ταινία «Γυρίσματα της τύχης» (Coup de Chance) στις 8 Σεπτεμβρίου στην Αίγλη Ζαππείου, παρουσία του σκηνοθέτη ο οποίος θα την προλογίσει. Το στόρι του έργου αφορά στη σχέση της Φανί (Λου ντε Λαάζ) και του Ζαν (Μελβίλ Πουπό), που δείχνουν να είναι το ιδανικό παντρεμένο ζευγάρι: είναι και οι δύο επαγγελματικά καταξιωμένοι, ζουν σε ένα πανέμορφο διαμέρισμα του Παρισιού και μοιάζουν τόσο ερωτευμένοι όσο ήταν όταν πρωτογνωρίστηκαν. Αλλά όταν η Φανί συναντά τυχαία στο δρόμο τον Αλέν (Νιλς Σνάιντερ), έναν πρώην συμμαθητή της από το γυμνάσιο, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Σύντομα θα αρχίσουν να βρίσκονται και έρχονται όλο και πιο κοντά…

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης λέει για το φιλμ:

«Αυτή είναι η πεντηκοστή ταινία μου. Ήταν μεγάλο προνόμιο που την γύρισα στο Παρίσι και είναι μεγάλη τιμή να την παρουσιάσω στη Βενετία.» Αν και η φιλμογραφία του Γούντι Αλεν συνδέεται αναμφισβήτητα με τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι είχε πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του σκηνοθέτη. Εκεί γύρισε το 1996 το μιούζικαλ «Όλοι λένε σ’ αγαπώ» και το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» το 2010. Αυτή τη φορά η ταινία του είναι εξ’ ολοκλήρου γυρισμένη στα γαλλικά. «Δεν μιλάω πραγματικά γαλλικά και καταλαβαίνω ακόμη λιγότερα, αλλά καθώς τελείωσα το σενάριο, σκέφτηκα ότι θα ήταν μια εξαιρετική εμπειρία να το κάνω στα γαλλικά», λέει ο Αλεν. «Ήμουν πάντα ερωτευμένος με τον ευρωπαϊκό και τον γαλλικό κινηματογράφο κι όταν πρότεινα στους παραγωγούς μου να το γυρίσω στα γαλλικά, απάντησαν με ενθουσιασμό».

Δείτε το trailer της ταινίας

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter