Ο Κώστας Σημίτης υμνεί τη σοσιαλδημοκρατία και υποστηρίζει Ανδρουλάκη

Ο Κώστας Σημίτης υμνεί τη σοσιαλδημοκρατία και υποστηρίζει Ανδρουλάκη

Για τη δυναμική της σοσιαλδημοκρατίας αλλά και για την ανάγκη των κομμάτων εξουσίας κατά τη διακυβέρνησή τους να καλλιεργούν «κοινές αξίες» ώστε να υπάρχει κοινωνική συνοχή, με δεδομένο ότι σε τοπικό και διεθνές επίπεδο οι κρίσεις διαδέχονται η μια την άλλη, επιχειρηματολογεί σε δημόσια παρέμβασή του, ύστερα από αρκετό καιρό, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση» ο Κώστας Σημίτης χαρακτηρίζει πειστικό το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και υμνεί  ως σταθερή και ισορροπημένη τη στάση του προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ επιφυλάσσει θετικές κρίσεις για την οικονομία επί κυβέρνησης της ΝΔ με ενστάσεις για την επιδοματική της πολιτική. Εκτιμά ότι, παρά κάποιες καθυστερήσεις στο μεταρρυθμιστικό έργο ειδικά για ένα σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο,   η μεγάλη εικόνα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας «είναι προς μία θετική κατεύθυνση». Ουσιαστικά ζητά να προωθηθούν  ταχύτερα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα αλλά και να τονωθούν επιχειρηματικές πρακτικές.

Τονίζει μάλιστα ότι οι σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις έχουν σημαντικό ρόλο να επιτελέσουν ενώ κρίνει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένας χρήσιμος – και κρίσιμος – παράγοντας της πολιτικής σκηνής. «Υπήρξα συνιδρυτής του ΠΑΣΟΚ κι αυτή είναι μια ταυτότητα που με συνοδεύει σε όλη τη ζωή μου. Πιστεύω πάντα στην ανάγκη πολιτικής έκφρασης αυτού του χώρου, που αποκλειστικός του στόχος είναι η συνεχής προσπάθεια για μια καλύτερη κοινωνία. Παρά τα επιμέρους κρούσματα διαφθοράς, η σοσιαλδημοκρατία ιστορικά γεννήθηκε για να προωθεί το επίπεδο ηθικής συνείδησης της κοινωνίας και για να διαμορφώνει μια κοινωνία ικανή να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα προβλήματά της», υπογραμμίζει  ο Κώστας Σημίτης. Παράλληλα, ως βασική προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη την κοινωνική συνοχή που «πρέπει να συνιστά κυβερνητική συνειδητή προτεραιότητα και άρα να καλλιεργούνται κοινές αξίες, ώστε να οικοδομηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης Πολιτείας και πολιτών. Μόνο έτσι η κοινωνία αποκτά συνοχή και μπορεί να ανταποκριθεί σωστά στις κρίσεις που ξεσπούν όλο και πιο συχνά στον ανήσυχο κόσμο που ζούμε».

Διαβάστε επίσης:

Πολάκης: Ξαναβγήκε από τη φωλιά του ο Σημίτης για να στηρίξει τον Μητσοτάκη

Ο Σημίτης στηρίζει Ανδρουλάκη, με οδηγίες για ένα προοδευτικό και αριστερό κόμμα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter