Ο Μπογδάνος ξαναχτύπησε, η κυβέρνηση Μητσοτάκη σιωπά και η κοινωνία αντιδρά

Ο Μπογδάνος ξαναχτύπησε, η κυβέρνηση Μητσοτάκη σιωπά και η κοινωνία αντιδρά

Σε μία ακόμα ρατσιστική αθλιότητα προχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, καθώς αναδημοσίευσε τα ονόματα μαθητών και δασκάλας νηπιαγωγείου των Αθηνών, παρουσιάζοντας τον κατάλογο ως «σοκαριστικό», θέλοντας να αναδείξει με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο, το οξύ δημογραφικό και κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργεί το μεταναστευτικό στην ελληνική πρωτεύουσα.

Για ακόμη μία φορά ο βουλευτής της ΝΔ έδειξε τα ρατσιστικά του αντανακλαστικά. Στη συνέχεια, μετά τον σάλο που ξέσπασε, προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από τα …λάθη του πληκτρολογίου και με νεότερη τοποθέτησή του δήλωσε πως έκανε λάθος γιατί δεν έλεγξε τον κατάλογο.

Διαβάστε επίσης: Αυτό που έκανε ο Μπογδάνος το ζήταγε η Χρυσή Αυγή (Video)

Ο κ. Μπογδάνος μας έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Μην εκπλαγείτε αν κάποια στιγμή τον δείτε να δημιουργεί δικό του κόμμα στηριγμένο πάνω σε τέτοιες απόψεις. Ποιες είναι αυτές; Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και η ρητορική του μίσους. Μία «light» Χρυσή Αυγή σαν να λέμε.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπογδάνος ξεπερνάει τα όρια. Δεν απέχουμε και πολύ από τον Φεβρουάριο του 2019, όταν συντάχθηκε σε συζήτηση στο twitter με προφίλ χρυσαυγίτη που ανέφερε ότι περίμενε να χάσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ για να εισβάλουν τα τανκς στην ΕΡΤ. Επιπλέον, τον Οκτώβριο του 2019 δημοσιοποίησε στοιχεία διαδηλωτή του ΠΑΜΕ. Η ενέργεια του βουλευτή προκάλεσε την δικαιολογημένη οργή του ΚΚΕ το οποίο κατήγγειλε «χαφιεδικού τύπου» δημοσιοποίηση στοιχείων.

Πιο πρόσφατα, έδωσε το παρών τον Ιούλιο του 2020 σε ρατσιστική συγκέντρωση ακροδεξιών ομάδων στην Πλατεία Βικτωρίας μαζί με τον τότε υπόδικο χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη. Τέλος, στις 13 Νοεμβρίου του 2020, εν μέσω αυστηρής καραντίνας και αντιπαράθεσης για την πορεία του Πολυτεχνείου ο κ. Μπογδάνος μετέβη στην οδό Στουρνάρη όπου ετοιμαζόταν  επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. και φωτογραφήθηκε να συνομιλεί και να συγχαίρει  άνδρες των ΜΑΤ.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση…

Την ίδια στιγμή, «άκρα του τάφου σιωπή» έπεσε σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία, μετά την κατάπτυστη ενέργεια του «γαλάζιου» βουλευτή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι απλώς δεν διαγράφει τον βουλευτή του, αλλά και επιβάλλει σιγή ασυρμάτου στη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της για το θέμα. «Επιβεβαιώνει ότι είναι ένας αδύναμος Πρωθυπουργός, που φοβάται ακόμα και έναν Μπογδάνο» τονίζει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της.

Διαβάστε επίσης: Αμήχανη «καταδίκη» Μπογδάνου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Όσο για την ίδια την κοινωνία (μέρος της οποίας εξεπλάγην από τη χυδαία πράξη του βουλευτή) έδειξε αντανακλαστικά. Παρόλο που ο συγκεκριμένος άνθρωπος πήρε 25.000 σταυρούς στις εκλογές  του 2019. Φαντάζομαι πως θα νιώθουν «περήφανοι» αυτοί που έβαλαν στη Βουλή ένα τέτοιο «κελεπούρι».

Η Χρυσή Αυγή πέθανε, όχι όμως οι ιδέες της. Γι’ αυτές θέλει πολλή δουλειά ακόμα. Είναι χρέος όλης της κοινωνίας η ανάδειξη των κινδύνων, η περιφρούρηση όλων των κατακτήσεων και η στράτευση στην οικοδόμηση σε στερεή βάση του οικοδομήματος που λέγεται «αντιφασιστική πάλη».

Μετά από αυτή τη δίκη, με τόσα συντριπτικά στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε, ότι κανένας πια δεν δικαιούται να είναι ανυποψίαστος για το τι σημαίνει Χρυσή Αυγή, τι σημαίνει ρατσισμός, τι σημαίνει καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και κανένας δεν δικαιούται να σιωπά.

Πόσο μάλλον όταν η Ελλάδα είναι γεμάτη από Μπογδάνους…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter