Ο Οικονόμου παραδέχεται πως ετοίμαζαν επικοινωνιακή φιέστα Μητσοτάκη στο «Κέντρο τηλεδιοίκησης – σηματοδότησης» (Video)

Ο Οικονόμου παραδέχεται πως ετοίμαζαν επικοινωνιακή φιέστα Μητσοτάκη στο «Κέντρο τηλεδιοίκησης – σηματοδότησης» (Video)

Μία αφοπλιστική παραδοχή έλαβε ως απάντηση το ερώτημα πλήθους πολιτών που έφερε στην αίθουσα πολιτικών συντακτών το documentonews.gr για την αναβληθείσα εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κέντρο τηλεδιοίκησης – σηματοδότησης σιδηροδρομικού δικτύου βορείου Ελλάδος την Τετάρτη. «Τι θα έλεγε ο πρωθυπουργός» για μία τηλεδιοίκηση και σηματοδότηση που οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως δεν λειτουργεί;

Το ερώτημα βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης στα χείλη πλήθους πολιτών, αλλά και δημοσιογράφων. Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η τραγωδία στα Τέμπη, πλήθος εργαζόμενων και συνδικαλιστικών ενώσεων του σιδηροδρομικού δικτύου κατήγγειλαν πως όχι μόνο το εν λόγω σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης είναι παροπλισμένο, αλλά και το γεγονός πως έχουν επανειλημμένως επιστήσει την προσοχή της πολιτικής ηγεσίας για την εγκληματική κατάσταση που επικρατούσε.

Το ερώτημα γιγαντώθηκε από την ανάρτηση του προέδρου του σωματείου μηχανοδηγών του ΟΣΕ, που πριν την τραγωδία και αφού το Μέγαρο Μαξίμου είχε ανακοινώσει πως εκεί θα μετέβαινε ο πρωθυπουργός στην πορεία του προς τη Θεσσαλονίκη, κατήγγειλε τις εγκληματικές συνθήκες παραμέλησης και υποχρηματοδότησης που επικρατούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

«Ο Κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί αύριο στο Κέντρο τηλεδιοίκησης – σηματοδότησης σιδηροδρομικού δικτύου βορείου Ελλάδος διαβάζω μόλις σε site. Μπορεί κάποιος να μας πει που είναι και που λειτουργεί η σηματοδότηση & τηλεδιοίκηση στην βόρεια Ελλάδα; Προς Δράμα δεν υπάρχει, μετά το ΠΛΑΤΥ προς Φλώρινα μονή γραμμή, ενώ προς Αθήνα όλα σβηστά, μετά το τχ1 κόκκινο, σε λειτουργία η Σίνδος, η γραμμή προς Στρυμώνα ζούγκλα. Στην φωτό, οι ετοιμασίες.. Ρε τι ζουμε;;;;;;» έγραψε στην ανάρτησή του ο Κώστας Γενηδούνιας, παραθέτοντας και τη σχετική φωτογραφία από τις προετοιμασίες στον χώρο για την υποδοχή του πρωθυπουργού.

«Τι θα δήλωνε από εκεί ο πρωθυπουργός, αν μπορείτε να μας δώσετε ένα περίγραμμα της ομιλίας του. Για τι πράγμα θα μιλούσε;» ρωτήσαμε λοιπόν τον Γιάννη Οικονόμου κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών της Πέμπτης, με την ελπίδα να μάθουμε για ποιον λόγο επιλέχθηκε το εν λόγω μέρος, και κυρίως, τι θα έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από εκεί.

Η απάντηση του εκπροσώπου της κυβέρνησης -προφανώς- δεν μας έκανε σοφότερους, αφού δεν μάθαμε ούτε το περιεχόμενο της ομιλίας του πρωθυπουργού, ούτε υπήρξε ουσιαστικά κάποια απάντηση στα όσα οι εργαζόμενοι και οι ενώσεις τους καταγγέλλουν και για τη λειτουργία της εν λόγω εγκατάστασης. Τι μάθαμε; Πως επρόκειτο για μία επιλογή χώρου με κριτήριο την επικοινωνία.

«Ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη εχτές, θα πήγαινε στο κτίριο αυτό, το οποίο πράγματι είναι κτίριο ελέγχου του συστήματος ηλεκτροδότησης και σήμανσης της γραμμής που είναι σε λειτουργικότητα από το Πλατύ μέχρι τον Προμαχώνα, και ταυτόχρονα στο κτίριο αυτό θα γινόταν η παρουσίαση της χάραξης του προαστιακού της δυτικής Θεσσαλονίκης που θα συνέδεε τον προαστιακό με το Μετρό της Θεσσαλονίκης» περιέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σπεύδοντας ο ίδιος να ξεκαθαρίσει πως «θα μπορούσε να γίνει σε κάποιο άλλο χώρο, επιλέχθηκε να γίνει σε εκείνο τον χώρο».

«Τι είναι εκείνος ο χώρος; Είναι το κέντρο ελέγχου του συστήματος που είναι λειτουργικό στο Πλατύ μέχρι τον Προμαχώνα» επανέλαβε ο Γ. Οικονόμου, ενώ νωρίτερα, σε άλλη του απάντηση, «πάτησε» στη γραμμή που ήδη είχαν εγκαινιάσει φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, σε μία πρωτοφανή «επίθεση προπαγάνδας».

«Σε μεγάλο μέρος της σιδηροδρομικής γραμμής, σε ένα 70% υπάρχουν συστήματα ασφαλείας που ακόμα και ένα ανθρώπινο λάθος δεν θα το άφηναν να εξελιχθεί σε μία τέτοια τραγωδία. Δεν έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση αυτή σε όλο το μήκος της γραμμής και δυστυχώς στο κομμάτι που δεν είχε ολοκληρωθεί συνέβη αυτό το τραγικό δυστύχημα» ανέφερε νωρίτερα ο Γ. Οικονόμου, περιγράφοντας έτσι την επικοινωνιακή αντεπίθεση που προετοιμάζει η κυβέρνηση για τις επόμενες ημέρες, μετά το πέρας του τριήμερου πένθους.

Στο ίδιο πνεύμα άλλωστε απάντησε και σε άλλη ερώτησή μας, αναφορικά με τις διαχρονικές παθογένειες που επικαλέστηκε πολλάκις ο ίδιος, και το τι έπραξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά την -σχεδόν- τετραετία που κυβερνά.

«Ο κ. Χατζηδάκης στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής σας είχε κάνει σημαία πως ο ΟΣΕ ήταν πιο προβληματική επιχείρηση της Ευρώπης. Υλοποιήσαμε ένα σχέδιο εξυγίανσης που εξοικονόμησε εκατοντάδες εκατομμύρια, και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έγινε κερδοφόρα. Πανηγύριζε για αυτό στο πρώτο διάστημα της διακυβέρνησής σας. Σήμερα, τρεισήμισι χρόνια μετά, ο παραιτηθείς υπουργός, ο κ. Καραμανλής μιλούσε για την κατάσταση στην οποία παραλάβατε τους σιδηροδρόμους. Τι κάνατε εσείς δηλαδή σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, έχοντας να διαχειριστείτε το σιδηροδρομικό δίκτυο και τις εταιρείες του;» ρωτήσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος λακωνικά προανήγγειλε τον κυβερνητικό σχεδιασμό άμυνας για το προσεχές διάστημα.

«Αρκετά αλλά δυστυχώς όχι όλα» αποκρίθηκε, για να προσθέσει «αλλά δεν είναι η ώρα». Εάν όμως δεν είναι αυτή η ώρα απόδοσης και ανάληψης ευθυνών, ούτε και αποτίμησης και αυτοκριτικής, πότε είναι;

Διαβάστε επίσης: Και πότε είναι η ώρα των ευθυνών;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter