Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει στο «πόθεν έσχες» του 2019 την περιβόητη γαλλική εταιρεία;

Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει στο «πόθεν έσχες» του 2019 την περιβόητη γαλλική εταιρεία;

Πολιτικό «σεισμό» έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις του Documento που έφεραν στην επιφάνεια τις ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους αλλά και την… περιβόητη πλέον γαλλική εταιρεία SCI Personal Ventures.

Εντός ολίγου, δημοσιοποιούνται οι δηλώσεις των περιουσιακών στοιχείων των αιρετών για το φορολογικό έτος 2019. Το μεγάλο ερώτημα είναι: Θα βρίσκεται η εταιρεία SCI Personal Ventures, η οποία από επίσημα έγγραφα προκύπτει πως ανήκει στην οικογένεια, στο «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργικού ζεύγους ή ο πρωθυπουργός διαπράττει για μία ακόμα φορά το αδίκημα της ψευδούς δήλωσης πόθεν έσχες.

Δείτε επίσης: Αποκάλυψη: Αρχειοθετούν τις ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες του Μητσοτάκη εν μέσω πολύκροτων αποκαλύψεων για νέα αδικήματα

Οι αποκαλύψεις του Documento στοιχειοθετούν –βάσει σωρείας  επίσημων εγγράφων του γαλλικού κράτους-, ότι το πρωθυπουργικό ζεύγος είναι παράνομο: υποβάλλει ψευδές πόθεν έσχες από το 2017 (φορολογικό έτος 2016) κι ενώ η κ. Γκραμπόφσκι ήταν παρανόμως μέτοχος γαλλικής εταιρείας έως τον Δεκέμβριο του 2020. Μια εταιρεία στην οποία –επίσης παρανόμως- παραμένει διαχειρίστρια. Ενώ το πρωθυπουργικό ζεύγος παραμένει σιωπηλό σχετικά με την ουσία των αποκαλύψεων, η κ. Γκραμπόφσκι προβαίνει σε μια «βιομηχανία» εξωδίκων προς το Documento. Εξώδικα που δεν αναφέρουν λέξη για τα όσα στοιχειοθετούνται από τα επίσημα έγγραφα του γαλλικού κράτους, παρά αποτελούν μια αφορμή ώστε η κ. Γκραμπόφσκι να παρουσιάσει έγγραφα αδημοσίευτα όμως στο Γαλλικό Εμπορικό Μητρώο, βάσει των οποίων επιδιώκει να αποδείξει τη δήθεν αθωότητά της.

Δείτε επίσης: Εξώδικο η απάντηση του Documento προς τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι για τους συκοφαντικούς της ισχυρισμούς

Κατά τους… κακεντρεχείς, το ενδεχόμενο να βρίσκεται η γαλλική εταιρία στις δηλώσεις του πρωθυπουργικού ζεύγους συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες…

Στα «μανταλάκια» το «κουκούλωμα»

Στα «μανταλάκια» κρεμούν δύο καθημερινές εφημερίδες τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιχείρηση κουκουλώματος που εξυφάνθηκε μετά την αποκάλυψη του Documento για τις ψευδείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργικού ζεύγους.

Η «Αυγή» κυκλοφορεί σήμερα, Πέμπτη, με τίτλο: «Επιχείρηση κουκούλωμα για το πόθεν έσχες Μητσοτάκη» και τονίζει στην πρώτη σελίδα: «Αλυσίδα άθλιων μεθοδεύσεων για να μην ελεγχθούν οι επίμαχες δηλώσεις και να αρχειοθετηθούν. Διασυρμός της ΝΔ στη Βουλή για να καλύψει τις παρανομίες του αρχηγού της. ΣΥΡΙΖΑ: Πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη. Στην Επιτροπή όλα τα νέα στοιχεία. Ζητήθηκε επισήμως ο επανέλεγχος των δηλώσεων».

Από την πλευρά της, η Εφημερίδα των Συντακτών τιτλοφορεί: «”Πόθεν έσχες” του πρωθυπουργού: Θρασύτατη συγκάλυψη» με φωτογραφία του πρωθυπουργικού ζεύγους και σε «χτύπημα» της η ΕφΣυν τονίζει: «Έγινε… “εκ παραδρομής”, η επίσημη απάντηση την ώρα που η κοινή γνώμη ζητάει ξεκάθαρες απαντήσεις».

Δείτε επίσης: Στα «μανταλάκια» η επιχείρηση κουκουλώματος για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους από «Αυγή» και «ΕφΣυν»

Η… σατανική σύμπτωση κατά Μητσοτάκη: «Εκ παραδρομής»

Νέα… σκευωρία εξυφάνθηκε κατά του πρωθυπουργού της χώρας, καθώς το όνομά του βρέθηκε «εκ παραδρομής» σε λίστα βουλευτών με εκκρεμότητες στις δηλώσεις πόθεν έσχες τους αναμένεται να αρχειοθετηθούν. «Η προσπάθεια του κουκουλώματος γίνεται παιδική χαρά» δήλωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες το μέλος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Παύλος Πολάκης, ενώ ο Σταύρος Κελέτσης κατέβαλλε φιλότιμες προσπάθειες για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Όπως αποκάλυψε το documentonews.gr, το όνομα του πρωθυπουργού εντοπίστηκε σε λίστα βουλευτών που είχαν πλημμέλειες στις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης, αλλά κρίθηκαν επουσιώδεις και θα οδηγούνταν στο αρχείο με απόφαση που θα λάμβανε η αρμόδια Επιτροπή κατά τη σημερινή της συνεδρίαση. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της πλειοψηφίας και ενός υπαλλήλου της Βουλής, η μοίρα έπαιξε για άλλη μια φορά άσχημο παιχνίδι στον πρωθυπουργό.

Η αιτία αυτής της… διαβολικής σύμπτωσης ήταν πως το όνομα του πρωθυπουργού βρέθηκε «εκ παραδρομής» στη λίστα και συγκεκριμένα από αβλεψία υπαλλήλου της Βουλής. Δηλαδή, σε λίστα που ερευνώμενων αιρετών που θα τεθούν στο αρχείο κάποιο απρόσεκτο χέρι τοποθέτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Διαβάστε τη συνέχεια: Νέα… σατανική σύμπτωση κατά Μητσοτάκη: «Εκ παραδρομής» βρέθηκε το όνομά του σε λίστα αρχειοθέτησης πόθεν έσχες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter