Κυνικός Σόιμπλε, δίνει… συμβουλές για τον χειμώνα: «Φορέστε ένα, δυο πουλόβερ»

Κυνικός Σόιμπλε, δίνει… συμβουλές για τον χειμώνα: «Φορέστε ένα, δυο πουλόβερ»

Αμετακίνητος στη «γραμμή λιτότητας» ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δεν δίστασε να προσφέρει… συμβουλές θέρμανσης προς τους γερμανούς πολίτες, ενόψει δύσκολου χειμώνα λόγω ενεργειακής κρίσης αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία.

«Φορέστε ένα πουλόβερ, ίσως ένα δεύτερο πουλόβερ, δεν χρειάζεται να θρηνείτε γι’ αυτό, αλλά συνειδητοποιήστε το. Πολλά πράγματα δεν είναι δεδομένα», σημείωσε χαρακτηριστικά σε παρέμβασή του.

Ο Σόιμπλε άσκησε δριμεία κριτική στα μέτρα στήριξης που έλαβε η κυβέρνηση Σόλτς, επισημαίνοντας ότι το κράτος «δεν είναι σούπερ μάρκετ», καθώς για τον βετεράνο πολιτικό, «πρέπει να βοηθάμε μόνο όσους το χρειάζονται πραγματικά».

Η νέα εμφάνιση του Σόιμπλε περιείχε… αρκετές ατάκες, με τον 80χρονο πολιτικό να χαρακτηρίζει τους Γερμανούς ως «κακομαθημένους».

«Όλοι είμαστε. Κι εγώ το ίδιο. Αλλά πρέπει τώρα να αντισταθούμε στον κίνδυνο να συνεχίσουμε έτσι για πάντα. Οι Γερμανοί θα πρέπει να καταβάλουν και πάλι μεγαλύτερη προσπάθεια! Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι τόσοι πολλοί Γερμανοί αυτή τη στιγμή προτιμούν να εργάζονται λιγότερο: μερική απασχόληση, για παράδειγμα, και ποτέ τα Σαββατοκύριακα. Αυτό δεν θα λειτουργήσει. Επειδή υπάρχει παντού έλλειψη εργαζομένων», υπογράμμισε ο Σόιμπλε.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία: Εφάπαξ ενίσχυση στα νοικοκυριά η πρόταση ειδικών για το φυσικό αέριο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter