Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το υπουργείο Υγείας να δώσει εξηγήσεις για την υποστελέχωση του «Ιπποκράτειου»

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το υπουργείο Υγείας να δώσει εξηγήσεις για την υποστελέχωση του «Ιπποκράτειου»

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δώρα Αυγέρη, με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας κλήθηκε να απαντήσει τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την άμεση αντιμετώπιση της έλλειψης αναισθησιολόγων στο «Ιπποκράτειο» που -μετά και την παραίτηση του διευθυντή του εν λόγω τμήματος- απομένουν μόλις 8, ενώ ο οργανισμός προβλέπει 27 και οι θέσεις που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία όλων των μονάδων υπολογίζονται σε 40. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία μόνιμων προσλήψεων ειδικευμένων ιατρών αναισθησιολόγων και νοσηλευτικού προσωπικού Αναισθησιολογίας. Πόσες μεταμοσχεύσεις δεν έγιναν στο Ιπποκράτειο καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας και ποιο είναι το σχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις μετά το συμβάν της μη πραγματοποίησης μεταμόσχευσης εξαιτίας της έλλειψης αναισθησιολόγων.

Κατά την πρωτολογία της, η Δώρα Αυγέρη επεσήμανε ότι η περίπτωση του Ιπποκρατείου αποτελεί το πιο τραγικό παράδειγμα των συνεπειών των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης, εξαιτίας των οποίων των μεγαλύτερο μεταμοσχευτικό κέντρο ήπατος δεν κατάφερε να κάνει μεταμόσχευση σε λήπτη, γιατί δεν υπήρχε αναισθησιολόγος με αποτέλεσμα το μόσχευμα να καταλήξει σε άλλον ασθενή στην Αθήνα. «Αυτό τα λέει όλα. Όπως όλα τα λένε όλα και οι ερωτήσεις που κατά καιρούς σάς έχουμε καταθέσει, αλλά δεν μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε ούτε εσείς, ούτε οι προκάτοχοί σας», τόνισε η Δώρα Αυγέρη απευθυνόμενη προς την αναπληρώτρια υπουργού Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι η πιο πρόσφατη δυσμενής εξέλιξη είναι η είδηση της παραίτησης του Διευθυντή του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Ιπποκρατείου.

«Ως εκ τούτου, απομένουν μόλις 8 γιατροί της εν λόγω ειδικότητας, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν μια ατελείωτη λίστα επειγόντων και προγραμματισμένων περιστατικών, ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος της αποχώρησης και αρκετών εκ των ειδικευόμενων που υπηρετούν στην κλινική του αποχωρήσαντα διευθυντή», ανέφερε η Δώρα Αυγέρη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter