O Θάνος Σαρρής επανασυστήνει τα Διάφανα Κρίνα: Κυκλοφόρησε το βιβλίο «Έγινε η απώλεια συνήθειά μας»

O Θάνος Σαρρής επανασυστήνει τα Διάφανα Κρίνα: Κυκλοφόρησε το βιβλίο «Έγινε η απώλεια συνήθειά μας»

Στο βιβλίο της σειράς «33 1/3» των εκδόσεων Οξύ, ο Θάνος Σαρρής διηγείται την ιστορία των θρυλικών Διάφανων Κρίνων και του πρώτου τους δίσκου, μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών. Το επίμετρο είναι του Παντελή Ροδοστόγλου.

H σειρά 33 1/3, η οποία έχει την επιμέλεια του Μάκη Μηλάτου, ήρθε στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Οξύ και έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής. Τα βιβλία ζωντανεύουν με λόγια τους δίσκους που άφησαν το σημάδι τους στην μουσική ιστορία, με τους συγγραφείς να εμβαθύνουν στην ιστορία και τις ιστορίες τους.

Το Έγινε η Απώλεια Συνήθειά μας ήταν το άλμπουμ που θεμελίωσε την ξεχωριστή σχέση των ακροατών με τα Διάφανα Κρίνα. Σφυρηλάτησε έναν δεσμό που με τα χρόνια έθρεψε, δημιούργησε χιλιάδες ιστορίες χαμένων τρένων που ξαναμπήκαν στις ράγες, συναυλιών πνιγμένων στο σκοτάδι και το συναίσθημα, βασανισμένων ψυχών που βρήκαν απάγκιο κι αντάμωσαν με άλλες.

Tο βιβλίο αυτό αφηγείται την ιστορία της δημιουργίας της μπάντας και του δισκογραφικού ντεμπούτου των Κρίνων μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών, των ανθρώπων που βρέθηκαν στο πλάι τους, καθώς κι εκείνων που ως παρατηρητές βίωσαν από πολύ κοντά τη δημιουργία ενός ξεχωριστού κεφαλαίου για το ελληνόφωνο ροκ, το οποίο συνάντησε την ποίηση και άλλαξε για πάντα.

Διάφανα Κρίνα: Έγινε η Απώλεια Συνήθειά Μας

Ο Θάνος Σαρρής συνάντησε και συνομίλησε με τα εν ζωή μέλη της μπάντας, καθώς και με ανθρώπους που είτε συνέβαλαν στη δημιουργία του δίσκου και της μπάντας είτε παρακολούθησαν από πολύ κοντά την ιστορία της (ηχολήπτες, παραγωγούς, ιδιοκτήτες στούντιο, κριτικούς, άλλους καλλιτέχνες κ.ό.κ). Ο Παντελής Ροδοστόγλου, στιχουργός και μπασίστας των Διάφανων Κρίνων, επιμελείται το επίμετρο, ενώ μέσα από τις διηγήσεις ο αναγνώστης καταδύεται στους στίχους, τις μουσικές και τις ιστορίες ενός από τα πιο επιδραστικά ροκ συγκροτήματα στην Ελλάδα.

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Οξύ, ενώ μπορείτε να το βρείτε διαδικτυακά με ένα click ΕΔΩ.

O συγγραφέας του βιβλίου, Θάνος Σαρρής, ερωτεύτηκε από μικρή ηλικία τη μαγεία του αθλητισμού και της μουσικής. Έχει εργαστεί στον χώρο της δημοσιογραφίας και του μάρκετινγκ, ενώ λατρεύει τα ταξίδια και τις ιστορίες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter