Οι «αμόρφωτοι» κι «ατημέλητοι» να σηκώσουν το χέρι…

Οι «αμόρφωτοι» κι «ατημέλητοι» να σηκώσουν το χέρι…

Θυμίζοντας προϊστάμενο των… Κυριακονόμων, ο Άρης Πορτοσάλτε δεν αντέχει να ακούει να του βρίζουν τον πρωθυπουργό. Όχι, δεν έχει πρόβλημα με το αξίωμα, γενικώς. Δεν αντέχει να του βρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μόνο.

Γιατί αν είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, φαντάζομαι δεν θα είχε εκφράσει καμία αντίδραση για το γνωστό σύνθημα που ακούγεται σε πλατείες, συναυλίες, εκδηλώσεις, συναθροίσεις, πηγαδάκια, σούπερ μάρκετ, ασανσέρ και γράφεται στα social media, σε μπλουζάκια, σε παγκάκια, σε τοίχους, στην άμμο, στο χιόνι και όπου αλλού μπορεί να φανταστεί κανείς.

*** Έπιασε στο στόμα του, που λέτε, τους 30.000 θεατές στη συναυλία του ΛΕΞ, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τον ίδιο τον καλλιτέχνη. «Πήγαν 30.000 νέοι κι άκουγαν κάτι αθλίους στίχους ενός υποτιθέμενου καλλιτέχνη, που υποτίθεται ότι χτυπάει το σύστημα και όλοι μαζί, στο τέλος, φώναζαν τη βρισιά εναντίον του πρωθυπουργού, τη γενετήσια. Το να συγκροτεί αντισυστημικό σύνθημα το «Μητσοτάκη μαμιέσαι», με συγχωρείται αλλά αν αυτό το αντισυστημικό συνοδεύεται από αμορφωσιά, από μια ατημελησιά, από μια κατάσταση ξεχαρβαλώματος, τότε χάνει το νόημά του», είπε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ.

*** Όπως καταλαβαίνετε, οι 30.000 αυτοί νέοι, που πολύ θα ήθελα να είχα το σθένος και τα νιάτα τους, πέτυχαν μια σημαντική νίκη. Όχι επειδή έβρισαν, αλλά επειδή τους βγήκε απέναντι ο Άρης Πορτοσάλτε. Επειδή ενόχλησαν τον Άρη Πορτοσάλτε και όσα εκπροσωπεί.
Αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος της νεολαίας που δεν κοιμάται. Να ενοχλεί.

*** Το μέλλον ανήκει σε αυτά τα παιδιά, που ακούνε ΛΕΞ, που τα βάζουνε με όλους και όλα, που αντιδρούν, που ονειρεύονται. Κι αν μπορούν οι στίχοι του ΛΕΞ να γίνουν πράξη και πραγματικότητα, τότε ναι, ο νέος αυτός κόσμος που τραγουδάνε αυτά τα παιδιά θα είναι σίγουρα καλύτερος απ’ αυτόν που ξέρουν.

*** Εξαιρετικό το ρεπορτάζ του Άγγελου Προβολισιάνου, στο documentonews.gr για το «όχι» του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόταση για διεξαγωγή αγώνα μπάσκετ με τον επικηρυγμένο από τον Ερντογάν σταρ του NBA, Ενές Καντέρ. Προκαλεί – αναπάντητα φυσικά – ερωτηματικά για την πολιτική που ασκείται στα ελληνοτουρκικά.
Έχεις εδώ έναν πασίγνωστο επικριτή που στέλνει μήνυμα φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες και στέλνεις σήμα στους βουλευτές και στους υπουργούς να μην τον συναντήσει κανείς; Γιατί; Ο μόνος που «έσπασε» τη γραμμή Μαξίμου ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό…

*** Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε από τον Γιάννη Οικονόμου σχετικά με τον καταδικασμένο πρωτόδικα παιδοβιαστή από τα Γιάννενα, με τις ισχυρές πολιτικές διασυνδέσεις στη Νέα Δημοκρατία. Όχι, που θα έλεγε κάτι…

*** Ο Ανδρέας Πάτσης απάντησε στον Παύλο Πολάκη, αλλά όχι στα όσα καταγγέλλει. Ο βουλευτής Γρεβενών πέταξε την μπάλα στην εξέδρα κι αναρωτιέμαι: Το θέμα έληξε; Θα μάθουμε αν όντως αγόρασε «κόκκινα δάνεια» ύψους 62 εκατ. ευρώ με 4,3 εκατ. ευρώ; Κι αν ναι, πού τα βρήκε;

*** Να ετοιμάζεστε για μεγάλο πανηγύρι σχετικά με τη θέρμανση στα σχολεία. Ξεκίνησαν ήδη οι άτυπες διαβουλεύσεις με τους διευθυντές των σχολείων, προκειμένου να πειστούν να κάνουν οικονομία στο πετρέλαιο. Κάποιοι είναι ήδη θετικοί και κάποιοι άλλοι δεν θέλουν καν να το συζητήσουν. Προβλέπω χαμούλη, όπως μου είπε και μια φίλη, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και κλειστά σχολεία.

*** Καλά, όντως τώρα δημιουργήθηκε τμήμα ιππικού και επικεφαλής ανέλαβε ένας 73χρονος; Αυτό θα πει ηχηρή απάντηση στον τουρκικό βαλλιστικό πύραυλο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter