Οι καλλιτέχνες αποκαλύπτουν όσα έκρυψε ο Μπακογιάννης για την «φιέστα»

Οι καλλιτέχνες αποκαλύπτουν όσα έκρυψε ο Μπακογιάννης για την «φιέστα»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α.), με ανακοίνωση που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απαντά στους ισχυρισμούς του κ.Μπακογιάννη και της Τεχνόπολης, τονίζοντας ότι οι απαντήσεις που επιχειρήθηκε να δικαιολογήσουν την απευθείας ανάθεση για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς υπερβαίνουν τη λογική.

Σημειώνουν ότι παρά τα μεγάλα ποσά που στο παρελθόν έχουν δαπανηθεί- για πολλά είδη εκδηλώσεων στον ίδιο χώρο όμως και με καλλιτέχνες από κάθε φάσμα- για έναν μόνο καλλιτέχνη και 17μελή ορχήστρα, όπως ανακοινώθηκε για την φετινή τελετή, τα έξοδα είναι εξαιρετικά υψηλά, αφού μαζί με το Φ.Π.Α. ανέρχονται στα 261.640 ευρώ, ενώ «η λίστα εργασιών είναι ασαφής και χωρίς να αναφέρεται το κόστος της καθεμιάς», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν.

Μάλιστα, με δεδομένο ότι η εορταστική περίοδος συνιστά ευκαιρία εργασίας σημαντικού ποσοστού εξ’ αυτών, οι οποίοι παραμένουν χωρίς στήριξη από το καλοκαίρι, μένουν απλοί θεατές των προκλητικών πρωτοβουλιών του Δήμου Αθηναίων ενώ οι ίδιο «βλέπουν τις εορταστικές εκδηλώσεις στους Δήμους να ακυρώνονται λόγω Covid χωρίς λέξη για αποζημίωση».

Οι καλλιτέχνες ζητούν από τον Κ. Μπακογιάννη να αναλάβει πρωτοβουλία για την μετάδοση δωρεάν και μέσω διαδικτύου (όπως θα γίνει η εκδήλωση του Λυκαβηττού) όλων των εκδηλώσεων που έχουν ακυρωθεί λόγω Covid για όλες τις ημέρες των εορτών, μετά τα και τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και να να δημοσιοποιήσει τις συμβάσεις όλων των εργαζόμενων στην εκδήλωση της Πρωτοχρονιάς, μουσικών, τεχνικών και βοηθητικού προσωπικού, καθώς και αναλυτική κοστολόγηση της βραδιάς, καθώς όπως επισημαίνουν «τα χρήματα αυτά είναι χρήματα των πολιτών κι έχουμε δικαίωμα να γνωρίζουμε που πηγαίνουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ζητούν επίσης, την αποζημίωση όλων των συναδέλφων τους που θα συμμετείχαν σε εκδηλώσεις όλων των δήμων που ακυρώθηκαν λόγω Covid, καθώς και την πλήρη στήριξη του κλάδου τους, για όσο ακόμα θα διαρκεί η πανδημία.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Π.Ο.Θ.Α.:

«Κύριε Δήμαρχε Αθηναίων,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απ’ ευθείας ανάθεση που κάνατε μέσω της «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Α.Ε.» και μάλιστα, μια εβδομάδα πριν την εκδήλωση για το έργο «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ…». Το ποσό 211.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. (δηλαδή 261.640 ευρώ) που θα κοστίσει στον Δήμο Αθηναίων το τηλεοπτικό πρόγραμμα, το οποίο θα μεταδοθεί από το πάρκινγκ του Λυκαβηττού στην αλλαγή του χρόνου, είναι εξωφρενικό από κάθε άποψη. Οι επαγγελματίες του χώρου γνωρίζουν πολύ καλά, ότι ακόμα και με τα γνωστά φαινόμενα υπερκοστολογήσεων είναι ένα υπερβολικά μεγάλο ποσό για τηλεοπτικό πρόγραμμα 17 λεπτών με έναν μόνο τραγουδιστή και 17μελη ορχήστρα. Τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τεχνόπολις ως απάντηση των σφοδρών αντιδράσεων, κάθε άλλο παρά απαντούν στις κατηγορίες. Η λίστα εργασιών είναι ασαφής και χωρίς να αναφέρεται το κόστος της καθεμιάς.

Τα προηγούμενα χρόνια δαπανούσατε 180.000 και 190.000 ευρώ, όπως αναφέρατε, αλλά ξεχάσατε ν΄ αναφέρετε πως ήταν μοιρασμένες οι εκδηλώσεις και λάμβαναν μέρος πολλοί Καλλιτέχνες, Μουσικοί, Συγκροτήματα, Ηθοποιοί που περιλάμβαναν όλα τα είδη Καλλιτεχνικής έκφρασης, πολλές φορές την ίδια ημέρα υπήρχαν 3 και 4 εκδηλώσεις στον ίδιο χώρο.

Την ίδια στιγμή που η ελληνική κοινωνία εξοργίζεται, τόσο από την πράξη της δημοτικής αρχής, όσο και από τις απαντήσεις της στους πολίτες που διαμαρτύρονται, οι συνάδελφοί μας βλέπουν τις εορταστικές εκδηλώσεις στους Δήμους να ακυρώνονται λόγω Covid χωρίς λέξη για αποζημίωση, ενώ ήδη η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο των κέντρων διασκέδασης και στην εστίαση στις 12:00 λόγω της μετάλλαξης Όμικρον και μάλιστα με μόνιμη απειλή, ότι αν δεν πετύχουν τα μέτρα θα απαγορευτεί και πάλι η μουσική.

Ο κλάδος μας είναι χωρίς στήριξη από το καλοκαίρι και η εορταστική περίοδος ήταν η μόνη ευκαιρία για εργασία εδώ και πολύ καιρό. Τώρα με το κλείσιμο της διασκέδασης στις 12 τα μεσάνυχτα προστίθεται άλλο ένα μεγάλο χτύπημα που θα προκαλέσει ένα μεγάλο κύμα ανεργίας στους εργαζομένους, μουσικούς τραγουδιστές, τεχνικούς κτλ.

Ο Πολιτισμός συχνά χρησιμοποιείται ως όχημα για σπατάλη δημοσίου χρήματος, ενώ οι αμοιβές εργαζομένων είναι μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό του συνολικού κόστους. Ζητάμε από τον Δήμαρχο Αθηναίων να δημοσιοποιήσει τις συμβάσεις όλων των εργαζόμενων στην εκδήλωση της Πρωτοχρονιάς, μουσικών, τεχνικών και βοηθητικού προσωπικού, καθώς και αναλυτική κοστολόγηση της βραδιάς. Τα χρήματα αυτά είναι χρήματα των πολιτών κι έχουμε δικαίωμα να γνωρίζουμε που πηγαίνουν.

Ζητάμε από τον Δήμαρχο ν΄ αναλάβει πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση με διαδικτυακό τρόπο και δωρεάν για όλους (όπως θα γίνει η εκδήλωση του Λυκαβηττού) όλων των εκδηλώσεων που έχουν ακυρωθεί λόγω Covid για όλες τις ημέρες των εορτών. Ζητάμε, την αποζημίωση όλων των συναδέλφων που θα συμμετείχαν σε εκδηλώσεις όλων των δήμων που ακυρώθηκαν λόγω Covid, καθώς και την πλήρη στήριξη του κλάδου μας για όσο ακόμα θα διαρκεί η πανδημία».

Διαβάστε επίσης: Μετά τις 211.000 ευρώ για τη «φιέστα» με τον Ρουβά, 100.000 ευρώ για βεγγαλικά

Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση 17 λεπτών έναντι… διακοσίων χιλιάδων ευρώ από τον Μπακογιάννη

 

Μυστικά & Documento

22/05/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter