ΟΛΜΕ: Ζήτησε συνάντηση με Πιερρακάκη και δεν πήρε καν απάντηση – Απαντά με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο

ΟΛΜΕ: Ζήτησε συνάντηση με Πιερρακάκη και δεν πήρε καν απάντηση – Απαντά με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο

Ποτέ δεν απαντήθηκε το αίτημα συνάντησης της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα άλυτα προβλήματα στα δημόσια σχολεία. Έτσι, οι εκπαιδευτικοί δρομολογούν στάσεις εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας την ερχόμενη Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως: «Η σχολική χρονιά ξεκινάει με πλήθος προβλημάτων και ελλείψεων (κενά, κτιριακά προβλήματα, μονιμοποίηση νεοδιόριστων κ.α.), ενώ οι πλημμύρες στη Θεσσαλία έρχονται να προσθέσουν και νέα προβλήματα με ανυπολόγιστες συνέπειες».

Και προσθέτει: «Για όλα αυτά το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 1.30μμ, απαιτώντας από τον υπουργό να δεχτεί το ΔΣ και να δώσει λύσεις. Τονίζουμε ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει, από την προηγούμενη βδομάδα, ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας για να συζητηθούν όλα τα προβλήματα των σχολικών μονάδων αλλά και για να εξευρεθούν λύσεις στα τεράστια προβλήματα που πρόεκυψαν σε σχολεία, εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες στον Έβρο και τη Θεσσαλία, μετά τις καταστροφικές φωτιές και πλημμύρες. Το αίτημά συνάντησης δεν απαντήθηκε ποτέ από τον υπουργό…»

«Καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς της Αττικής να παραστούν στην κινητοποίηση. Καλούμε τις ΕΛΜΕ της υπόλοιπης χώρας να πραγματοποιήσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις στις ΔΔΕ της περιοχής τους. Είναι θλιβερό και πρωτοφανές, υπουργός Παιδείας να αρνείται συνάντηση με την ΟΛΜΕ στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, ειδικά όταν τα προβλήματα στις πληγείσες περιοχές είναι ανυπολόγιστα», σημειώνει.

«Για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, προκηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12-2μ.μ», καταλήγει.

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter