OpenAI: Στην αντεπίθεση μετά τη μήνυση του ‘Iλον Μασκ

OpenAI: Στην αντεπίθεση μετά τη μήνυση του ‘Iλον Μασκ

Η τεχνολογικός κολοσσός OpenAI, που δημιούργησε το ChatGPT, δεν άφησε αναπάντητες τις κατηγορίες που δέχτηκε από τον Ίλον Μασκ, ο οποίος κατέθεσε αγωγή εναντίον της εταιρείας.

Μάλιστα, προχώρησε στη δημοσιοποίηση emails, που δείχνουν ότι ο CEO της Tesla και της SpaceX υποστήριξε το σχέδιό της να δημιουργήσει μια κερδοσκοπική οντότητα και να συγκεντρώσει δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μασκ ισχυρίζεται στην αγωγή του ότι η στενή σχέση της startup με τη Microsoft έχει υπονομεύσει την αρχική της αποστολή, δηλαδή τη δημιουργία τεχνολογίας ανοιχτού κώδικα χωρίς αθέμιτη εταιρική επιρροή.

«Μέχρι σήμερα, ο ιστότοπος της OpenAI Inc. συνεχίζει να δηλώνει ότι σκοπός της είναι να διασφαλίσει ότι η AGI “θα ωφελήσει όλη την ανθρωπότητα”», αναφέρει η αγωγή, σχετικά με την τεχνητή γενική νοημοσύνη, έναν ισχυρό τύπο τεχνητής νοημοσύνης που δεν υπάρχει ακόμη.

«Στην πραγματικότητα, ωστόσο, η εταιρεία έχει μετατραπεί σε μια de facto θυγατρική εταιρεία κλειστού κώδικα της μεγαλύτερης εταιρείας τεχνολογίας στον κόσμο: της Microsoft»», συνεχίζει η αγωγή του Μασκ.

Σε μια ανάρτηση σε blog, τα ιδρυτικά μέλη της OpenAI, συμπεριλαμβανομένων των Σαμ Άλτμαν, Γκρεγκ Μπρόκμαν και Ίλια Σούτσκεβερ, αμφισβήτησαν τον ισχυρισμό αυτό, υποστηρίζοντας αντίθετα ότι ο Μασκ πρωτοστάτησε στις πρώτες προσπάθειες για την άντληση περισσότερων χρημάτων από τους επενδυτές.

«Όταν ξεκίνησαν το OpenAI στα τέλη του 2015, ο Γκρεγκ και ο Σαμ είχαν αρχικά σχεδιάσει να συγκεντρώσουν 100 εκατ. δολάρια», έγραψαν, αλλά «ο Ίλον είπε σε ένα email: “Πρέπει να πάμε με ένα πολύ μεγαλύτερο νούμερο από 100 εκατ. δολάρια για να μην ακουγόμαστε απελπισμένοι… Νομίζω ότι πρέπει να πούμε ότι ξεκινάμε με δέσμευση χρηματοδότησης ύψους 1 δισ. δολαρίων”».

«Στα τέλη του 2017, εμείς και ο Ίλον αποφασίσαμε ότι το επόμενο βήμα ήταν να δημιουργήσουμε μια κερδοσκοπική οντότητα. Ο Ίλον ήθελε την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου, τον αρχικό έλεγχο του διοικητικού συμβουλίου και να είναι διευθύνων σύμβουλος. Στη διάρκεια αυτών των συζητήσεων, απέκλεισε τη χρηματοδότηση», υποστηρίζεται στην εν λόγω ανάρτηση.

Διαβάστε επίσης: Νέο άνοιγμα Τραμπ στον Μασκ – Γιατί έγινε η συνάντηση στη Φλόριντα

«Σούπερ Τρίτη»: Ο υποψήφιος που έκανε την έκπληξη – «Έμαθα ότι νίκησα τον Μπάιντεν από μηνύματα φίλων»

«Σούπερ Τρίτη» για Τραμπ και Μπάιντεν – Κλειδώνει η νέα «μάχη» για τον Λευκό Οίκο

Τζο Μπάιντεν: «Αν χάσει τις εκλογές ο Τραμπ, θα τις αμφισβητήσει»

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για κάθοδο Τραμπ στις προεδρικές εκλογές – Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε τις αποφάσεις εναντίον του

Δημοσκόπηση ΗΠΑ: Προβάδισμα Τραμπ με πέντε μονάδες έναντι του Μπάιντεν

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter