Όταν το άνοιγμα της διαθήκης του Θέμου Αναστασιάδη επιβεβαιώνει τον Αλέξη Τσίπρα!

Όταν το άνοιγμα της διαθήκης του Θέμου Αναστασιάδη επιβεβαιώνει τον Αλέξη Τσίπρα!

Μια νέα διάσταση για τη διαμάχη του εκλιπόντος Θέμου Αναστασιάδη με το Δημόσιο διαφάνηκε μετά το άνοιγμα της διαθήκης του.

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, στη διαθήκη του δημοσιογράφου και του πρώην εκδότη του Πρώτου θέματος, που ανοίχτηκε σχεδόν μετά από έξι μήνες από τον θάνατό του, κληρονόμοι του είναι η σύζυγός του Βασιλική Παναγιωτοπούλου, τα τρία παιδιά τους, καθώς και η αδελφή του Νταϊάνα με τον γιο της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα χρήματα μοιράστηκαν σε καταπιστεύματα και το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας κατέληξε στην σύζυγό του, η οποία και θα την διαχειριστεί.

Στα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρεται:

«Εκτός από τα σπίτια που βρίσκονται στην Κηφισιά και στη Ζυρίχη της Ελβετίας, είχε και άλλα ακίνητα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Στη σύζυγό του πάνε και οι μετοχές του “Πρώτου Θέματος”, ενώ σημαντικό είναι και το μερίδιο που λαμβάνουν η αδελφή του και ο ανιψιός του».

Σημειώνουν μάλιστα πως ο Θέμος Αναστασιάδης είχε συντάξει τη διαθήκη του την εποχή που βρισκόταν στη Βοστόνη για θεραπείες.

Από την είδηση αυτή ωστόσο διαφαίνεται ότι την εποχή που ο εκλιπών χρωστούσε στο δημόσιο το ποσό των 4.973.500 ευρώ, όπως είχε βεβαιώσει το ΙΓ΄ ΔΥΟ Αθηνών, είχε άμεσα ή έμμεσα στην κατοχή του περιουσιακά στοιχεία.

Τότε ήταν που ο Θέμος Αναστασιάδης είχε εγκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα που μιλώντας στη Βουλή είχε αναφερθεί στην περιουσία του και στο σπίτι του στην Ελβετία.

Είχε μάλιστα δηλώσει τότε ο Θέμος Αναστασιάδης:

«Η οικονομική μου κατάσταση είναι γνωστή απ’ τις φορολογικές μου δηλώσεις, τα πόθεν έσχες και σε όλες τις αρμόδιες αρχές που ελέγχομαι μανιωδώς! – Δεύτερον, δεν μένω στην Ελβετία, ούτε έχω αγοράσει σπίτι εκεί, βρίσκομαι στο γραφείο μου και εργάζομαι καθημερινά, στο «Πρώτο Θέμα» όπως ίσως έχει πληροφορηθεί, και στον «ΑΝΤ1» όπου σίγουρα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει δύο φορές την εβδομάδα.»

Τελικά, δεν ξέρουμε, αφού δεν είχε αγοράσει σπίτι στην Ελβετία, πώς κληροδοτεί το σπίτι που δεν υπάρχει;

Έγραφε μάλιστα το Documento: «Ο Θέμος Αναστασιάδης είναι πάμπτωχος! Δεν κατέχει κανένα ακίνητο και στους τραπεζικούς λογαριασμούς του έχει μόνον 200 ευρώ. Αυτό υποστήριξε και αυτό δέχθηκε το αρμόδιο δικαστήριο αλλά και το ελληνικό δημόσιο! Ετσι, ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» δεν πρόκειται να πληρώσει το πρόστιμο των 4.973.500 ευρώ που του είχε επιβληθεί για το μαύρο χρήμα ύψους 5 εκατ. ευρώ που είχε βρεθεί στους λογαριασμούς του.»

Τελικά, με όλο το σεβασμό στη μνήμη νεκρού, παραμένει άγνωστο πως ένας πάμπτωχος μπορεί να κληροδοτεί σπίτια εντός και εκτός Ελλάδας, καταπιστεύματα και μετοχές…

Τελικά, φαίνεται πως είχε δίκιο ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας…

Διαβάστε επίσης: Ο άπορος Θέμος με τα 5 εκατομμύρια μαύρα!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter