Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Εκτός ημιτελικών οι Άνδρες στη Ντόχα

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Εκτός ημιτελικών οι Άνδρες στη Ντόχα

«Αυτοχειρία» διέπραξε η Εθνική Ανδρών πόλο στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Ντόχα. Η ελληνική ομάδα δέχθηκε τρία γκολ στο τελευταίο τρίλεπτο και ηττήθηκε από την Ιταλία με 11-10. Πλέον θα αγωνιστεί για την 5η θέση, όπως και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του περασμένου Ιανουαρίου.

«Στα τελευταία δυόμισυ λεπτά βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας, με τραγικά λάθη», ομολόγησε ο προπονητής Θοδωρής Βλάχος. «Παλέψαμε και είχαμε ψυχή, αλλά κλωτσήσαμε μόνοι μας την ευκαιρία. Δυστυχώς, υποφέρουμε από παιδικές αρρώστιες».

Η ελληνική ομάδα έχασε με κόκκινη κάρτα τον Στέλιο Αργυρόπουλο-Κανακάκη και δέχθηκε πέντε γκολ σερί στο δεύτερο οκτάλεπτο, ενώ κυριαρχούσε στον αγώνα. Οι αποκρούσεις του Μάνου Ζερδεβά βοήθησαν την Εθνική μας να ορθοποδήσει, να ισοφαρίσει με δύο γκολ του Άγγελου Βλαχόπουλου και τελικά να προσπεράσει στα μέσα της δ’ περιόδου, με δύο πέναλτι του Ντίνου Γεννηδουνιά (10-8).

Ωστόσο οι Ιταλοί ισοφάρισαν 1:42 πριν το τέλος και πήραν τη νίκη στα 49 δευτερόλεπτα με γκολ του Ντι Φούλβιο. Λίγο πριν το τέλος αποβλήθηκε για διαμαρτυρία ο Ιταλός Ομοσπονδιακός Αλεσάντρο Καμπάνια.

Τα οκτάλεπτα του αγώνα, με πρώτη την Ελλάδα: 3-1, 2-5, 3-2, 2-3. Σκόραραν οι Γεννηδουνιάς 3, Γκιουβέτσης, Παπαναστασίου, Φουντούλης, Καλογερόπουλος, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2.

Υπενθυμίζουμε ότι η Εθνική Γυναικών θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία στον αυριανό ημιτελικό (16.30), με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Το δεύτερο εισιτήριο θα διεκδικήσουν Ισπανία και ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Η εθνική πόλο γυναικών ξανά σε ημιτελικό μετά από 13 χρόνια

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter