Παραβατικό «πιάστηκε» ένα στα 5 φορτηγά – Οι «πατέντες» με τους ταχογράφους και τα ευρήματα της Τροχαίας (Photos)

Παραβατικό «πιάστηκε» ένα στα 5 φορτηγά – Οι «πατέντες» με τους ταχογράφους και τα ευρήματα της Τροχαίας (Photos)

Στo πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), πραγματοποίησαν το τριήμερο 15, 16 και 17 Ιανουαρίου 2020, κατά μήκος των εθνικών αξόνων της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας και της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, ειδική εξόρμηση για την αντιμετώπιση παραβάσεων φορτηγών οχημάτων.

 Συνολικά, ελέγχθηκαν 1.043 φορτηγά οχήματα και βεβαιώθηκαν 215 παραβάσεις εκ των οποίων: 

– 178 αφορούσαν παραβίαση ωραρίου οδήγησης, εργασίας και ανάπαυσης οδηγών, 

– 30 για μη ορθή συμπλήρωση στοιχείων ταχογράφου, 

– 4 για σκόπιμη επέμβαση στις συσκευές ταχογράφων, 

– 2 για υπέρβαση επιτρεπόμενων φορτίων (υπέρβαρα) και, 

– 1 για πραγματοποίηση μη νόμιμης ενδομεταφοράς από αλλοδαπό όχημα. 

Επιπρόσθετα αφαιρέθηκαν 35 άδειες και πινακίδες κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων, ενώ ακινητοποιήθηκαν 23 φορτηγά οχήματα. Αναφορικά με τις παραβάσεις σκόπιμης επέμβασης στις συσκευές ταχογράφων, κατόπιν ενδελεχών τροχονομικών ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω οδηγοί είχαν επέμβει σκόπιμα στις συσκευές ταχογράφου των οχημάτων, προκειμένου να αλλοιώνουν τα καταγεγραμμένα στοιχεία (ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, διανυθέντα χιλιόμετρα). 

Πιο συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις πραγματοποιούνταν είτε με χρήση μαγνητών, συνδεσμολογιών (ασύρματων και ενσύρματων), είτε με επέμβαση στην ειδική σφραγίδα τεχνικού, επεμβάσεις που επηρέαζαν την ορθή λειτουργία των παλμογράφων των συσκευών, με αποτέλεσμα με την ενεργοποίησή τους να μην καταγράφεται ουδεμία δραστηριότητα των οχημάτων και των οδηγών στις συσκευές ταχογράφων

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

03/07/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter