Παρίσι: Στο «μικροσκόπιο» της οικονομικής εισαγγελίας η αμοιβή του επικεφαλής των Ολυμπιακών Αγώνων

Παρίσι: Στο «μικροσκόπιο» της οικονομικής εισαγγελίας η αμοιβή του επικεφαλής των Ολυμπιακών Αγώνων

Αντικείμενο έρευνας που σχετίζεται με τους όρους της αμοιβής του, την οποία ξεκίνησε πρόσφατα η οικονομική εισαγγελία της Γαλλίας (PNF), αποτελεί ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων (Cojop) στο Παρίσι, Τόνι Εστανγκέ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η έρευνα από ανακριτές ειδικευμένους στα οικονομικά εγκλήματα ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα – έξι μήνες πριν την έναρξη των Αγώνων – και θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο ο Εστανγκέ λαμβάνει την αμοιβή του, ως επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής.

Ο τριπλός χρυσός Ολυμπιονίκης στο κανό λάμβανε ετήσια αμοιβή 270.000 ευρώ μεικτά μέχρι το 2020, σύμφωνα με στοιχεία που κοινοποίησε η οργανωτική επιτροπή το 2018. Ωστόσο, με βάση την κείμενη νομοθεσία, η αμοιβή των διευθυντών της Cojop περιορίζεται από το νόμο σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα. Ακόμα, τον περασμένο Οκτώβριο η εφημερίδα Le Canard chainé ανέφερε σε δημοσίευμά της, ότι ο Εστανγκέ είχε δημιουργήσει μια εταιρεία που τιμολογούσε «μη εμπορικές υπηρεσίες» στην Cojop .

Η έρευνα αποτελεί σημαντικό πλήγμα για τον 45χρονο, που είναι δημόσιο πρόσωπο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού (26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου), ο οποίος προσπαθεί να εστιάσει την προσοχή στην προετοιμασία των αθλητικών εκδηλώσεων.

Η επιτροπή «Παρίσι 2024», ανέφερε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι οι άνθρωποί της είναι «έκπληκτοι» από την έρευνα, αλλά και πρόθυμοι να απαντήσουν σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, ενώ η οικονομική εισαγγελία αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός.

Η προκαταρκτική έρευνα για την αμοιβή του Εστανγκέ είναι μία από τις πολλές που περιβάλλουν τους Αγώνες, σύμφωνα με τη L’Equipe. Τον Οκτώβριο, οι αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στα κεντρικά γραφεία της οργανωτικής επιτροπής ως μέρος μιας έρευνας για υποτιθέμενη ευνοιοκρατία, υπεξαίρεση δημοσίων πόρων και ανάθεση συμβάσεων, που στόχευε επίσης εταιρείες διαχείρισης εκδηλώσεων.

Διαβάστε επίσης: «Γαλάζιος» λιμενικός στη «φάκα» για διακίνηση μεταναστών – «Κολλητός» του υφυπ. Ανάπτυξης Μάξιμου Σενετάκη (photos)

Εφιάλτης για Μητσοτάκη το ψήφισμα – «κόλαφος» για το Κράτος Δικαίου – Μάχη παρασκηνίου για να μην περάσει (Έγγραφο)

Εύα Καϊλή – Qatargate: Απαγόρευση επαφής με τα ΜΜΕ και άρση ασυλίας για άλλη υπόθεση

Βαγγέλης Ρωχάμης: Ο μετρ των αποδράσεων – Οι μεταμφιέσεις και το ουζερί στην Εύβοια (Photos – Video)

Ρέθυμνο: Συγκλονίζει το σημείωμα αυτοκτονίας του πατέρα της 15χρονης – «Δεν μπορώ να αντέξω αυτά που έμαθα»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter