Πέθανε ο Πολ Αλεξάντερ – Ζούσε επί 70 χρόνια σε «σιδερένιο πνεύμονα» (Video)

Πέθανε ο Πολ Αλεξάντερ – Ζούσε επί 70 χρόνια σε «σιδερένιο πνεύμονα» (Video)

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο Πολ Αλεξάντερ, ο οποίος ήταν γνωστός ως «ο άνθρωπος με τον σιδερένιο πνεύμονα». Επί 70 χρόνια τον κρατούσε εν ζωή μηχανική υποστήριξη καθώς είχε υποστεί παράλυση από το λαιμό και κάτω λόγω πολιομυελίτιδας σε ηλικία 6 ετών.

Από το 1952, ο Αμερικανός ζούσε μέσα σε μηχάνημα «σιδερένιου πνεύμονα», καθώς δεν ήταν δυνατό να αναπνεύσει μόνος του. «Ο Πολ Αλεξάντερ, ο άνδρας με τον σιδερένιο πνεύμονα, απεβίωσε χθες. Αφού επέζησε από πολιομυελίτιδα ως παιδί, έζησε πάνω από 70 χρόνια μέσα σε σιδερένιο πνεύμονα. Σε αυτό το διάστημα, ο Πολ φοίτησε στο κολέγιο, έγινε δικηγόρος και συγγραφέας. Η ιστορία του ταξίδεψε πολύ μακριά, επηρεάζοντας θετικά τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», αναφέρει σχετική ανακοίνωση για τον θάνατο του Αλεξάντερ»

Ο «σιδερένιος πνεύμονας» είναι συσκευή που στερεωνόταν σφιχτά γύρω από τον λαιμό ασθενών με πολιομυελίτιδα στις περασμένες δεκαετίες. Αν και με την πάροδο των δεκαετιών ανακαλύφθηκαν πιο σύγχρονες μέθοδοι, ο Αλεξάντερ είχε αποφασίσει να συνεχίσει τη χρήση του μηχανήματος.

Ο Αλεξάντερ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που αποφοίτησε από λύκειο στο Ντάλας δίχως να παραστεί στα μαθήματα, ενώ έγινε δεκτός σε πανεπιστήμιο του Ντάλας και στη συνέχεια αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Η πολιομυελίτιδα, είναι οξεία ιογενής μολυσματική ασθένεια που μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, κυρίως μέσω του στόματος και των κοπράνων.

Εάν και περίπου 90% των μολύνσεων πολιομυελίτιδας δεν προκαλούν κανένα σύμπτωμα, τα προσβληθέντα άτομα μπορεί να παρουσιάσουν μια σειρά συμπτωμάτων, σε περίπτωση που ο ιός εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος. Σε περίπου 1% των περιπτώσεων ο ιός εισέρχεται στο κεντρικό νευρικό σύστημα, όπου κατά προτίμηση μολύνει και καταστρέφει τους κινητικούς νευρώνες, οδηγώντας στην μυϊκή αδυναμία και την οξεία χαλαρή παράλυση.

Διαφορετικοί τύποι παράλυσης μπορούν να εμφανιστούν, ανάλογα με τα νεύρα που εμπλέκονται. Η νωτιαία πολιομυελίτιδα είναι η πιο κοινή μορφή, η οποία χαρακτηρίζεται από την ασύμμετρη παράλυση που συχνότερα περιλαμβάνει τα πόδια. Η προμηκική πολιομυελίτιδα οδηγεί σε αδυναμία των μυών που νευρώνονται από τα κρανιακά νεύρα. Η νωτιαιοπρομηκική πολιομυελίτιδα είναι ένας συνδυασμός προμηκικής και νωτιαίας παράλυσης.

Διαβάστε επίσης: Ολική ρήξη Νετανιάχου – Μπάιντεν: Έρχονται… «πύρινες» αντιπαραθέσεις λέει «η ανώτατη πηγή που μπορείτε να φανταστείτε»

Απογευματινά χειρουργεία: Ο τιμοκατάλογος της ντροπής, περηφάνεια του Άδωνη

Κολωνός: Αθώωση του Μίχου για βιασμό και ενοχή για «κατάχρηση ανηλίκου» προτείνει ο εισαγγελέας στην υπόθεση της 12χρονης

Ηλεία: Προκλητική κάλυψη στον επίορκο γιατρό – Εργάζεται κανονικά 15 ημέρες μετά τη σύλληψή του

Επιτέθηκαν με σφυρί σε στενό συνεργάτη του Ναβάλνι – «Ήθελαν να με κάνουν σνίτσελ»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter