Θεσσαλία: Νέα μήνυση από οικογένεια πλημμυροπαθών και αίτημα για ορισμό ειδικού πραγματογνώμονα

Θεσσαλία: Νέα μήνυση από οικογένεια πλημμυροπαθών και αίτημα για ορισμό ειδικού πραγματογνώμονα

Ακόμη μία μήνυση κατατέθηκε ενώπιων των εισαγγελικών αρχών για τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, την ώρα που οι κάτοικοι προσπαθούν να ορθοποδήσουν εν όψει και του δύσκολου χειμώνα που έρχεται.

Πιο αναλυτικά, ο δικηγόρος Κορίνθου, Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, κατέθεσε «έγκληση – κατά παντός υπευθύνου καθώς και δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας« για λογαριασμό οικογένειας πλημμυροπαθών.

Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, παράλληλα κατέθεσε αίτημα «ορισμού ειδικού πραγματογνώμονα επί ζητημάτων που αφορούν στις φυσικές καταστροφές και στις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του κ. Παπακωνσταντίνου:

Κατόπιν ανάθεσης εις εμέ εκ μέρους οικογένειας εντολέων μου της νομικής εκπροσώπησής τους οι οποίοι επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Θεσσαλία, υπεβλήθη ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών έγκληση-μήνυση κατά παντός υπευθύνου καθώς και δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας, με σκοπό να διερευνηθεί η τέλεση ποινικών αδικημάτων που ήθελε προκύψει ότι έλαβαν χώρα είτε δια παραλείψεως είτε δια εσφαλμένων ενεργειών. Επιπρόσθετα και με σκοπό την υποβοήθηση του Εισαγγελικού έργου, συνυποβλήθηκε αίτημα ορισμού ειδικού πραγματογνώμονα επί ζητημάτων που αφορούν στις φυσικές καταστροφές και στις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Δράττομαι της ευκαιρίας αυτής, προκειμένου να επισημάνω ότι η προσέγγιση αυτών των υποθέσεων, πρέπει να γίνεται με κριτήρια καταρχάς κοινωνικής ευαισθησίας προς τους ανθρώπους που αναζητούν δικαίωση για όσα υπέστησαν. Πέραν αυτού, είναι απαραίτητη η διεξαγωγή πολύπλευρης και εξαντλητικής έρευνας, η οποία θα οδηγήσει στην εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για τις ευθύνες που προκύπτουν συνολικά για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Τέλος εκφράζω την ακλόνητη πεποίθηση, πως ανεξαρτήτως του ότι πρόκειται για μία διαδικασία με σύνθετα νομικά και όχι μόνο ζητήματα, η Δικαιοσύνη θα λειτουργήσει για την περάτωσή της με γρήγορα αντανακλαστικά, ψυχραιμία, νηφαλιότητα και κυρίως με πολυεπίπεδη ορθή νομική κρίση.

Κωνσταντίνος Δ. Παπακωνσταντίνου

Δικηγόρος Κορίνθου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter