Ποιος έχει τελικά την ευθύνη για τον θάνατο του μικρού κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη; (Video)

Ποιος έχει τελικά την ευθύνη για τον θάνατο του μικρού κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη; (Video)
Πηγή: GRTimes.gr

Ρατσιστική συμπεριφορά καταγγέλλει η μητέρα του μόλις 2,5 ετών κοριτσιού με καταγωγή από τη Νιγηρία που άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Παρασκευής στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός».

Ειδικότερα, η μητέρα του μόλις 2,5 ετών παιδιού  τόνισε πως δεν γνώριζε το παραμικρό για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί της. «Δεν γνώριζα το παραμικρό για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το παιδί μου. Μέχρι χθες την κρατούσα στην αγκαλιά μου και ήταν μια χαρά. Πέθανε ξαφνικά την άφησαν να πεθάνει επειδή ήταν μαύρη. Αν ήταν λευκή θα ζούσε» ανέφερε η μητέρα του βρέφους.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης και το νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα, ενώ τη διενέργεια ΕΔΕ για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου διέταξε και ο δήμος Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης, με αποτέλεσμα το θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος της μητέρας κα Έφη Ορφανίδου, τόνισε πως η μητέρα θα έπαιρνε πίσω το παιδί της, καθώς είχε αρθεί η εισαγγελική εντολή. «Η μητέρα έχει κάνει έναν τρομερό αγώνα για να μπορέσει να πάρει την επιμέλεια του παιδιού της. Η ζωή της ήταν αυτό το παιδί, άλλαξε δουλειά γιατί της είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια. Το τραγικό είναι ότι αύριο θα το είχε στα χέρια της».

Σημειώνεται πως τo κοριτσάκι, φιλοξενούνταν στο ίδρυμα τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς είχε κριθεί ακατάλληλο το οικογενειακό του περιβάλλον, ενώ είχε ληφθεί απόφαση να επιστρέψει το προσεχές διάστημα στην οικογένειά του.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρό κοριτσάκι 2,5 ετών σε δημοτικό βρεφοκομείο

Πηγή: GRTimes.gr,  ThessToday.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter