Πολάκης για σκάνδαλο παρακολουθήσεων και απαλλαγή Λοβέρδου: «Το επιτελικό κράτος αποδείχτηκε παρακράτος της ΕΡΕ του 1950»

Πολάκης για σκάνδαλο παρακολουθήσεων και απαλλαγή Λοβέρδου: «Το επιτελικό κράτος αποδείχτηκε παρακράτος της ΕΡΕ του 1950»

«Το επιτελικό κράτος αποδείχτηκε παρακράτος της ΕΡΕ του 1950» δήλωσε μιλώντας την Τετάρτη στο «Κόκκινο» ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας την σκανδαλώδη απαλλαγή του Ανδρέα Λοβέρδου από την κατηγορία της δωροληψίας για το σκάνδαλο της Novartis αλλά και τις αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων που συγκλονίζουν τη χώρα.

Διαβάστε επίσης: Novartis: Σκανδαλώδης απαλλαγή Λοβέρδου παρά τα νέα στοιχεία

«Η χώρα χρεωκόπησε γιατί δεν έχουμε Δικαιοσύνη» τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στην Ευγενία Λουπάκη και τον Χρυσόστομο Λουκά και επανέλαβε τις τέσσερις προτάσεις του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ για την θεσμική εξυγίανση της Δικαιοσύνης:

«Πρώτον, εθελούσια έξοδος όσων δικαστικών έχουν περάσει τα 60 χρόνια. Δεύτερον, ίδρυση δεύτερης σχολής δικαστών στην Πάτρα με επαναλειτουργία της Νομικής Σχολής, διότι 2.300 δικαστές όλων των βαθμίδων που έχουμε σήμερα είναι ελάχιστοι. Τρίτον, για υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος να συγχωνεύονται η προανάκριση με την ανάκριση, για να οδηγούνται άμεσα στη δικαστική αίθουσα και να μη χρονίζουν, όπως η Νοβάρτις που από το 2018 φτάσαμε στο 2022. Τέταρτον, στις υποθέσεις αυτές να μην υπάρχει περιθώριο αναβολής πάνω από ένα, ενάμιση το πολύ μήνα».

«Το επιτελικό κράτος αποδείχτηκε παρακράτος της ΕΡΕ του 1950» υπογράμμισε επίσης ο κ. Πολάκης και το είχα προβλέψει στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προκαλώντας τότε δυσφορία σε ορισμένους».

Δήλωσε επίσης ότι η μόνη διέξοδος από το βούρκο του επιτελικού παρακράτους είναι μια καθαρή πρωτιά στις εκλογές της απλής αναλογικής και στη συνέχεια μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter