Προκριματικά Euro 2024: H Ελλάδα στάθηκε όρθια στο Παρίσι, αλλά έχασε 1-0 από την Γαλλία

Προκριματικά Euro 2024: H Ελλάδα στάθηκε όρθια στο Παρίσι, αλλά έχασε 1-0 από την Γαλλία

Η Εθνική Ομάδα άντεξε στην πίεση της Γαλλίας, αλλά «έπεσε» από τα 11 βήματα και τελικά ηττήθηκε με 1-0. Μοιραίος παίκτης για την ελληνική ομάδα ήταν ο Μαυροπάνος που υπέπεσε στο πέναλτι, ενώ αποβλήθηκε στο 69’.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωπες σε επίσημη αναμέτρηση μετά τον προημιτελικό του Euro 2004. Σε εκείνο το παιχνίδι στο Ζοζέ Αλβαλάδε της Λισσαβώνας και μπροστά σε 45.000 θεατές, η Ελλάδα με γκολ του Χαριστέα επικράτησε της Γαλλίας με 1-0 και πήρε την πρόκριση για τον ημιτελικό.

Ο αγώνας ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τους γηπεδούχους. Στο 2’ ο Εμπαμπέ ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Μπάλντοκ, αλλά ο Λαόθ έδειξε «παίζεται». Οι Γάλλοι ζήτησαν πέναλτι και στο 6’ για χέρι του Μαυροπάνου, μετά από σουτ του Τεό Ερναντές, αλλά και πάλι ο Ισπανός ρέφερι δεν σφύριξε την εσχάτη των ποινών.

Στο 8’ σέντρα του Κομάν, σουτ του Εμπαμπέ από το ύψος του πέναλτι, άουτ η μπάλα. Δεν ανησύχησε πάντως ο Βλαχοδήμος, καθώς το σουτ ήταν άστοχο.

Στο 11’ ο Εμπαμπέ  έβγαλε συρτή σέντρα με τον Τσιμίκα να απομακρύνει τον κίνδυνο προ του Κομάν. Στο επόμενο λεπτό ο Καμαβινγκά πέρασε κάθετη πάσα στον Κομάν, το σουτ του οποίου ήταν εντελώς άστοχος.

Στο 25’ ο Γκριεζμάν πάσαρε στον Εμπαμπέ, αυτός σέντραρε στον Κολό Μουανί, αλλά η κεφαλιά του έφυγε άουτ.

Πρώτο σουτ για την ελληνική ομάδα στο 26’ με τον Μπακασέτα, όμως ο Μενιάν μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 27’ ο Εμπαμπέ έπεσε και πάλι στην μεγάλη περιοχή, μετά από σπρώξιμο του Μπάλντοκ. Ο  Λαόθ δεν σφύριξε πέναλτι, αν και ο Ελληνας μπακ έσπρωξε τον αντίπαλο του.

Στο 34’ ο Γκριεζμάν εκτέλεσε κόρνερ, ο Ουπαμεκανό έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Βλαχοδήμος απομάκρυνε τον κίνδυνο. Ο Εμπαμπέ ζήτησε άλλες δύο φορές πέναλτι (40’, 41’) με τον Λαόθ να του εξηγεί ότι δεν υπήρχαν παραβάσεις.

Η μεγάλη φάση για τους Γάλλους χάθηκε στο 44’ όταν ο Καντέ βρέθηκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο, ο οποίος έσβησε τον κίνδυνο.

Στο 50’ ο Μαυροπάνος χτύπησε με το πόδι στο κεφάλι τον Γκριεζμάν και σωστά δόθηκε πέναλτι. Ο Εμπαμπέ το εκτέλεσε στο 54’, αλλά το απέκρουσε ο Βλαχοδήμος. Ο Ισπανός ρέφερι έδειξε επανάληψη και στο 55’ ο Γάλλος σούπερ σταρ άνοιξε το σκορ (1-0).

Στο 69’ ο Μαυροπάνος αποβλήθηκε γιατί ανέτρεψε τον Κόλο Μουανί και η Εθνική μας έμεινε για σχεδόν 40 λεπτά με 10 παίκτες, καθώς δόθηκαν 14 λεπτά καθυστερήσεις.

Η Γαλλία έφτασε στο 4 στα 4, ενώ η Εθνική μας σε τρία ματς μετράει δύο νίκες και μία ήττα.

Διαιτητής: Αντ. Λαόθ (Ισπανία)

Κόκκινες: 70’ Μαυροπάνος

Κίτρινες: /Σιώπης, Κουρμπέλης

ΓΑΛΛΙΑ: Μενιάν, Κουντέ, Κονατέ, Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντές, Γκριεζμάν (86’ Ενκουκού), Τσουαμενί, Καμαβινγκά, Κομάν, Κολό Μουανί (86’ Ζιρού), Εμπαπέ.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης, (66’ Φούντας) Κουρμπέλης (86’ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας (71’ Ρέτσος), Μάνταλος, Μασούρας (71’ Κουλιεράκης), Γιακουμάκης (66’ Παυλίδης).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter