Qatargate: Παραμένουν προφυλακισμένοι Τζόρτζι και Παντσέρι- Στις 22 Δεκεμβρίου κρίνεται η τύχη της Καϊλή

Qatargate: Παραμένουν προφυλακισμένοι Τζόρτζι και Παντσέρι- Στις 22 Δεκεμβρίου κρίνεται η τύχη της Καϊλή

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Qatargate, καθώς σύμφωνα με την απόφαση του προδικαστικού συμβούλιο του Βελγίου, στη φυλακή θα παραμείνουν ο Ιταλός σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο πρώην ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντσέρι, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος, Ιταλός υπήκοος και επικεφαλής της ΜΚΟ, Νικολό Φιγκά Ταλαμάνγκα, αποφυλακίζεται, αλλά με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Διαβάστε επίσης: Qatargate: Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο η Εύα Καϊλή και πήρε αναβολή ως τις 22 Δεκεμβρίου

«Το προδικαστικό τμήμα μόλις επιβεβαίωσε την κράτηση του κ. Τζόρτζι για έναν μήνα», διευκρίνισε ο δικηγόρος Πιερ Μονβίλ σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Την ίδια στιγμή, η Εύα Καϊλή δεν παρέστη στη σημερινή ακροαματική διαδικασία και πήρε αναβολή έως τις 22 Δεκεμβρίου, και η ευρωβουλευτής θα παραμείνει κρατούμενη μέχρι τότε.

Δείτε επίσης: Πλήθος κόσμου έξω από τα δικαστήρια (Video)

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της, Αντρέ Ριζόπουλος ανέφερε στο AFP ότι «η λήψη απόφασης από το προδικαστικό συμβούλιο για το αν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερη η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αναβλήθηκε για τις 22 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα παραμείνει προφυλακισμένη».

Διαβάστε επίσης: Εύα Καϊλή: Νέες φωτογραφίες από τα κατασχεμένα χρήματα – 1,5 εκατ. ευρώ σε βαλίτσα και φακέλους (Photo)

Υπενθυμίζεται ότι τα βελγικά Μέσα Knack και Le Soir αναφέρουν ότι εγκέφαλος του «κυκλώματος» χρηματισμού φέρεται να είναι ο Ιταλός Παντσέρι, τον οποίο αποκαλούν ως «μαέστρο της ορχήστρας» και φέρεται να ελέγχεται αν ήταν αυτός που έδινε οδηγίες στους βοηθούς των ευρωβουλευτών. Ως ευρωβουλευτής είχε βοηθό τον σύντροφο της Εύας Καϊλή Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter