Ράνια Θρασκιά: «Στήριξη στους μικρομεσαίους της Θεσσαλονίκης»

Ράνια Θρασκιά: «Στήριξη στους μικρομεσαίους της Θεσσαλονίκης»

Η υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για τα λουκέτα, το προσφυγικό και για τα ΜΜΕ

Η υποψήφια βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Θρασκιά μιλά στο Documento για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, για την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει εν κινήσει και για τη στρεβλή λειτουργία των συστημικών Μέσων.

Πώς μπορεί να μπει τέλος στη μετατροπή της Μεσογείου σε υγρό τάφο προσφύγων και μεταναστών;

Το συγκεκριμένο θέμα θεωρώ ότι αποτελεί τεράστια πρόκληση σε πολλά επίπεδα. Υπάρχει μια επιτακτική ανθρωπιστική ανάγκη να βρούμε βιώσιμη λύση το συντομότερο. Θεωρώ ότι πρέπει να κινηθούμε άμεσα σε τρία επίπεδα:

Πρώτον, να προσπαθήσουμε διακρατικά να αντιμετωπίσουμε τα αίτια που αναγκάζουν αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν από τα σπίτια και τις πατρίδες τους.

Δεύτερον, να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις διάσωσης και ταυτόχρονα να επιβάλουμε σκληρές τιμωρίες στους διακινητές. Πρέπει να προσπαθήσουμε να σταματήσουν να πνίγονται άνθρωποι. Είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας!

Τρίτον, να υπάρξει ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των χωρών. Οι ευρωπαϊκές χώρες και οι χώρες προέλευσης των μεταναστών πρέπει να συνεργαστούν για την ανάπτυξη συνολικής στρατηγικής. Και μέχρι να επιτευχθεί το τελευταίο να υπάρχουν ασφαλείς δίοδοι για το πέρασμα των μεταναστών προς τον τελικό προορισμό τους.

Μικρομεσαίοι καταστηματάρχες επί της οδού Εγνατίας διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση της περιοχής. Ποια η πρότασή σας για να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες παθογένειες που οδηγούν σε λουκέτα;

Είναι δυστυχώς κοινή διαπίστωση ότι στη Θεσσαλονίκη οι παθογένειες μεγαλώνουν και συσσωρεύονται. Κανένα ουσιαστικό έργο, καμία ουσιαστική λύση δεν έχουν δοθεί για να ανακουφιστεί η καθημερινότητα των πολιτών αυτής της πόλης. Τα ίδια ισχύουν και στο επίπεδο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Είχα την ευκαιρία να περπατήσω την οδό Εγνατία σε όλο το μήκος της κατά τη διάρκεια των επαφών μου με τους πολίτες της Α΄ Θεσσαλονίκης ως υποψήφια βουλευτής. Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική! Πλήρης εγκατάλειψη και ανασφάλεια. Δυστυχώς οι άνθρωποι έχουν αφεθεί στην τύχη τους, να ανταγωνίζονται τις λαμαρίνες και την οικονομική απαξίωση των περιουσιών τους. Για να αναστραφεί η πορεία αυτή θέλει σημαντική οικονομική στήριξη και κίνητρα τόσο στους επιχειρηματίες που πλήττονται όσο και στους καταναλωτές για να προτιμήσουν αυτές τις επιχειρήσεις.

Παρά το γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής αποσύρθηκε, η ΝΔ αύξησε τις ψήφους της στην Α΄ Θεσσαλονίκης κατά 5.000, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ απώλεσε περίπου 30.000 ψήφους. Πού αποδίδετε αυτό το αποτέλεσμα;

Παρ’ όλα αυτά που αναφέρετε και ισχύουν, η Α΄ Θεσσαλονίκης ήταν από τις λίγες περιφέρειες στις οποίες η ΝΔ είχε πτώση σε σχέση με το ποσοστό της στις προηγούμενες εκλογές και ποσοστό αρκετά μακριά από το εθνικό της ποσοστό. Θεωρώ την Α΄ Θεσσαλονίκης ιδιαίτερη εκλογική περιφέρεια. Η εγκατάλειψη της πόλης σε όλα τα επίπεδα από την κυβέρνηση της ΝΔ έχει επηρεάσει εκτός από την καθημερινή ζωή των πολιτών της και τις αντιλήψεις τους για την πολιτική. Υπάρχει μια ξεκάθαρη προσπάθεια των πολιτών να αντισταθούν σε αυτή την απαξίωση που ζουν, αλλά δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν έχει καταφέρει να πείσει ότι είναι η πολιτική δύναμη η οποία μπορεί να ανατρέψει αυτή την πραγματικότητα. Πρέπει να μιλήσουμε περισσότερο με τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, να εξηγήσουμε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την πόλη θα αλλάξει θετικά την καθημερινότητά τους και να πάψει η πόλη να είναι… διάσημη γι’ αυτά που δεν έχουν γίνει σε αυτήν τα τελευταία χρόνια.

Πιστεύετε ότι στέφθηκε με επιτυχία το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει εν κινήσει κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου;

Εγινε μια ειλικρινής και σοβαρή προσπάθεια, με εμπνευστή τον αρχηγό μας Αλέξη Τσίπρα, για να διορθωθούν όσο γίνεται οι στρεβλώσεις που εμφανίστηκαν στην προσπάθειά μας στις εκλογές του Μαΐου. Συγκροτήθηκε μια νέα εκλογική επιτροπή με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και προσπαθήσαμε πλέον συνειδητά να πάμε τη συζήτηση στην ουσία της προεκλογικής αντιπαράθεσης, που είναι η σύγκριση των προγραμμάτων μας και της πολιτικής μας για την υγεία, την οικονομία, την κοινωνία, τη μετανάστευση και τις βασικές μας αξίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συνεχίζει να προσπαθεί να ανατρέψει το κλίμα που έχει διαμορφωθεί. Στόχος μας είναι να υπάρχει ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για να μπορεί να αποτρέψει την κοινωνική λεηλασία η οποία πιστεύουμε ότι έρχεται.

Κοινό τόπο αποτελεί ότι η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τα συστημικά Μέσα είναι τουλάχιστον προβληματική. Με δεδομένο ότι έχετε θητεύσει σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, πού αποδίδετε αυτή την προβληματική σχέση και πώς μπορεί να διορθωθεί;

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τα συστημικά ΜΜΕ στη χώρα μας είναι σε αρκετές περιπτώσεις προβληματικός. Κατά την άποψή μου μόνο η ισονομία, η αντικειμενικότητα και ο πλουραλισμός, πνευματικά αγαθά τα οποία οφείλει να διασφαλίσει ένα ισχυρό και αδιάβλητο ΕΣΡ, μπορούν να αποτρέψουν φαινόμενα διαπλοκής και την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων μέσω των τηλεοπτικών δικτύων πανελλαδικής εμβέλειας. Θεωρώ ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στην πολιτική και δημοσιογραφική ζωή του τόπου οφείλουν να στοχεύουν προς την ίδια δημοκρατική κατεύθυνση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter