Ρεσιτάλ αστυνομικής βίας στην πορεία αλληλεγγύης στον Γ. Μιχαηλίδη – Τα ντοκουμέντα της ντροπής

Ρεσιτάλ αστυνομικής βίας στην πορεία αλληλεγγύης στον Γ. Μιχαηλίδη – Τα ντοκουμέντα της ντροπής

Σε πραγματικό ρεσιτάλ κρατικής καταστολής, που θύμισε έντονα την πρώτη περίοδο του εφαρμογής του βίαιου δόγματος «Νόμος και Τάξη» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιδόθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις της κατά όσων παρευρέθηκαν την Πέμπτη στην πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Το βίαιο «μενού» της καταστολής περιλάμβανε ωμή βία κατά διαδηλωτών, προσαγωγές και χημικά παντού, με τους αστυνομικούς να μην διστάζουν να χρησιμοποιήσουν γκλοπ και δακρυγόνα κατά όποιου σχεδόν βρέθηκε στο διάβα τους, μην ορρωδώντας να στρέψουν το μένος τους κατά αιρετών αλλά και βουλευτών.

Διαβάστε επίσης: Πρωτοφανής επίθεση αστυνομικών σε ομάδα φωτορεπόρτερ – Τους ψέκασαν «εν ψυχρώ» χωρίς διαδηλωτές (Video)

Η πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας πουξεκίνησε λίγο μετά τις 7 μ.μ, χτυπήθηκε αρχικά όταν έφτασε στα Προπύλαια, όπου και έγινε χρήση δακρυγόνων, με τους διαδηλωτές να συνεχίζουν την πορεία τους. Ωστόσο, λίγο μετά τις 8 μ.μ. η αστυνομία έκανε χρήση της αύρας ώστε να διαλύσει τη διαδήλωση, ενώ άνδρες των ΜΑΤ με τα γκλομπ άρχισαν να χτυπούν τους τελευταίους από την πορεία που κατέληξε λίγα λεπτά μετά στην Ομόνοια. Παράλληλα, έλαβε χώρα εκτεταμένη χρήση χημικών.

Θύματα του κρεσέντου αστυνομικής βίας μεταξύ άλλων άνδρας σε αναπηρικό αμαξίδιο, ο οποίος κυριολεκτικά πνίγηκε στα χημικά, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης που δέχθηκε την επίθεση των ΜΑΤ, ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου Σωτήρης Λαπιέρης ο οποίος προσήχθη αφού πρώτα ξυλοκοπήθηκε αλλά και δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ που «ψεκάστηκαν» εν ψυχρώ.

Τελικά η αστυνομία προχώρησε σε 13 προσαγωγές.

Ακολουθούν μερικά μόνο από τα ντοκουμέντα της ντροπής:

Διαβάστε επίσης:

Σύνταγμα: Αναίτια επίθεση της αστυνομίας στον Κλέωνα Γρηγοριάδη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter