Reuters: Ξανά στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής το πλαφόν στο φυσικό αέριο

Reuters: Ξανά στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής το πλαφόν στο φυσικό αέριο

Eπανέρχεται στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα, η έκκληση μερικών ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για υιοθέτηση ανώτατου ορίου στην τιμή του φυσικού αερίου στη λογική της αντιμετώπισης του διαρκώς αυξανόμενου κόστους ζωής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μια συμφωνία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για ανώτατο όριο στις τιμές του φυσικού αερίου, εάν λάβει επαρκή υποστήριξη, θα μπορούσε να είναι μια λύση στο γεγονός ότι δεν μπορούν όλες οι χώρες να πληρώσουν τις υψηλές τιμές στις οποίες ανταποκρίνονται η Γερμανία ή η Ολλανδία.

Σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων που επικαλείται το Reuters, αναφέρεται σχετικά:

«Οι προσπάθειές μας να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του εφοδιασμού και να μειώσουμε τις τιμές της ενέργειας πρέπει να συνεχιστούν» και «καλούμε την Επιτροπή να εργαστεί, επειγόντως, για να προτείνει εφαρμόσιμες λύσεις για τη μείωση των τιμών μέσω του ανώτατου ορίου των τιμών του φυσικού αερίου».

Την πρόταση φέρεται να στηρίζουν 15 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ωστόσο την απορρίπτει μέχρι στιγμής η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξαιτίας και της σθεναρής αντίστασης της Γερμανίας, ενώ άλλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Πολωνία, προτείνουν άλλα μέτρα.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Πέμπτη η Γερμανία ανακοίνωσε ένα πακέτο στήριξης 200 δισ. για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της, καθώς οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, που συνδέονται με τις τιμές του φυσικού αερίου, αυξήθηκαν δέκα φορές φέτος, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη έφτασε στο υψηλό ρεκόρ του 10% και όλα δείχνουν ότι οδεύει σε ύφεση.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου με νέο γενναίο πακέτο 200 δισ. ευρώ

Γερμανία: Σήμα κινδύνου εκπέμπουν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter