Σε «καραντίνα» ο διαιτητής μπάσκετ Ηλίας Κορομηλάς έπειτα από καταγγελία για δωροδοκία

Σε «καραντίνα» ο διαιτητής μπάσκετ Ηλίας Κορομηλάς έπειτα από καταγγελία για δωροδοκία

Σε καραντίνα τέθηκε από την Ομοσπονδία μπάσκετ ο διεθνής διαιτητής Ηλίας Κορομηλάς, μέχρι να διερευνηθεί η καταγγελία του Ουκρανού ρέφερι Αμπρόσοφ για απόπειρα δωροδοκίας του ίδιου με δράστες τον Έλληνα συνάδελφό του και τον συμπατριώτη του, Ρίζικ.

Ο Μίκολα Αμπρόσοφ είχε οριστεί να διευθύνουν τον πρώτο τελικό του Eurocup του 2021, ανάμεσα στη Μονακό και τη ρωσική Ούνιξ Καζάν, μαζί με τον Σπύρο Γκόντα και τον Σέρβο Γιόβτσιτς.

Σε συνέντευξή του σε ουκρανικό κανάλι, ο Αμπρόσοφ καταγγέλλει ότι οι Κορομηλάς, Ρίζικ (διαιτητές Εuroleague) τον πλησίασαν ως «τρίτοι» για να τον δωροδοκήσουν, ώστε να κερδίσει το ματς η ρωσική ομάδα, που τότε είχε προπονητή τον Δημήτρη Πρίφτη. Το περιεχόμενο των δηλώσεων του Αμπρόσοφ δήλωσε τα εξής:

«Αυτό που θα πω μπορεί να εκπλήξει αρκετούς, αλλά έτσι συνέβησαν τα πράγματα: τρεις ημέρες πριν το παιχνίδι λαμβάνω μία κλήση από τον πιο διάσημο διαιτητή στην Ουκρανία, τον Μπορίς Ρίζικ. Μου λέει πως στον τελικό παίζει η Ούνικς, που έχει Έλληνα προπονητή και Έλληνα βοηθό. Τον προσέγγισε (τον Ρίζικ) ο, επίσης Έλληνας, Ηλίας Κορομηλάς, ο οποίος ήταν διαιτητής της Euroleague και προσπάθησε μέσω αυτού να έρθει σε συμφωνία μαζί μου. Αν συμφωνούσα, τότε ο Κορομηλάς θα μιλούσε απευθείας μαζί μου για να “κανονίσουμε” για τη νίκη της Καζάν. Δεν απάντησα τίποτα στον Ρίζικ και μου είπε να το σκεφτώ για 24 ώρες. Αν άλλαζα γνώμη και όλα πήγαιναν βάσει σχεδίου, θα έπαιρνα 10.000 ευρώ. Μου έδωσε μάλιστα έναν αριθμό Viber για να τηλεφωνήσω μετά το τέλος του ματς. Όλοι ξέρετε το αποτέλεσμα, όμως: η ουκρανική Μονακό, όπως λένε στο διαδίκτυο, κέρδισε για 3 πόντους…».

Η Εuroleague, στην οποία υπάγεται το Eurocup, ανακοίνωσε σήμερα ότι ανοίγει φάκελο διερεύνησης της υπόθεσης και θα ανακοινώσει δημόσια το πόρισμα όταν υπάρξουν αποδεικτικά στοιχεία. Η ΕΟΚ, που είχε ορίσει τον Κορομηλά σε ορισμένα από τα προσεχή φιλικά της Εθνικής μπάσκετ, έσπευσε να τον αποσύρει μέχρι νεωτέρας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter