Σε κόκκινο συναγερμό οι Βρυξέλλες: Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη της φονικής επίθεσης – Το προφίλ του 45χρονου (Video)

Σε κόκκινο συναγερμό οι Βρυξέλλες: Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη της φονικής επίθεσης – Το προφίλ του 45χρονου (Video)

Σκηνές απόλυτου τρόμου και πανικού εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στην Πλας Σεντκλέρ, όπου έπεσαν νεκροί δύο Σουηδοί, λίγο πριν τη σέντρα της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης Βέλγιο – Σουηδία για τα προκριματικά του Euro 2024.

Δείτε επίσης: Μακελειό στις Βρυξέλλες: Σε κόκκινο συναγερμό η βελγική πρωτεύουσα – Παραμένει ασύλληπτος ο δράστης (Videos)

Ο άνδρας που σκότωσε τους δύο Σουηδούς είχε αναρτήσει ένα βίαιο μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα. Ο ένοπλος μάλιστα φέρεται να φώναξε «Allahu Akbar» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος).

Ο ύποπτος τρομοκρατίας, έχει επίσημα ταυτοποιηθεί ως “Λασουέντ Αμπντεσλάμ” και πιστεύεται ότι είναι ένας 45χρονος Τυνήσιος υπήκοος που ζει στον δήμο Schaerbeek των Βρυξελλών, ο οποίος ριζοσπαστικοποιήθηκε και μοιραζόταν την υποστήριξη του εξτρεμισμού στο διαδίκτυο.

 

 

 

Βίντεο ντοκουμέντο

Άνδρας με καλάσνικοφ άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως περαστικούς, προτού διαφύγει με δίκυκλο. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media από το σημείο, φαίνεται ένας άνδρας με πορτοκαλί μπουφάν να κατεβαίνει από μια μηχανή και να πυροβολεί περαστικούς. Στη συνέχεια φαίνεται να εισέρχεται σε κτίριο εξακολουθώντας να πυροβολεί αδιακρίτως.

Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, οι αρχές ειδοποιήθηκαν στις 19:15 (τοπική ώρα).

 

Βασικός ύποπτος για το μακελειό, είναι ένας άνδρας τυνησιακής καταγωγής, κάτοικος Βρυξελλών, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος. Φέρεται ότι ομολόγησε τις δολοφονίες στο facebook στο «όνομα του Αλλάχ» και ζητάει συγχώρεση από όσους πλήγωσε ενώ σημείωσε ότι θέλει να πάρει εκδίκηση για τους μουσουλμάνους αδερφούς. Στο ίδιο βίντεο ο άντρας που φοράει παρόμοιο μπουφάν με εκείνο του δράστη δηλώνει στα αραβικά ότι είναι μαχητής του Ισλαμικού Κράτους και ότι μόλις πυροβόλησε τρεις Σουηδούς.

Διαβάστε επίσης: Μακελειό στις Βρυξέλλες: Ποιος είναι ο βασικός ύποπτος της επίθεσης με καλάζνικοφ (Videos & Photos)

Κλειστές υπηρεσίες και τηλεργασία

Η αιματηρή επίθεση στο κέντρο των Βρυξελλών σήμανε συναγερμό στις αρχές. Η βελγική πρωτεύουσα τέθηκε στο υψηλότατο επίπεδο συναγερμού, με τον πρωθυπουργό Αλεξάντερ ντε Κρόο, να ζητά από τους κατοίκους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση.

Τα ευρωπαϊκά όργανα στις Βρυξέλλες θα λειτουργήσουν με τηλεργασία για λόγους ασφαλείας, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες θα μείνουν κλειστές, όπως και το ευρωπαϊκό σχολείο.

Ένα βίαιο μήνυμα ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ο άνδρας που σκότωσε τουλάχιστον δύο Σουηδούς και τραυματίζοντας άλλον έναν άνδρα στο κέντρο των Βρυξελλών τη Δευτέρα.

Τα δύο θύματα είναι Σουηδοί σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού της χώρας. Ο ένοπλος μάλιστα φέρεται να φώναξε «Allahu Akbar» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter